Inför Sundsvall – Teg

Teg åker till Sundsvall Energi Arena för onsdagsmöte mot seriefavoriten, och hittills obesegrade Sundsvalls Hockey. En svår nöt, för så här långt poänglösa Tegs SK.

Teg har fått lite av en mardrömsstart av serien, med tre raka förluster, och mot två lag som man hade tänk sig skulle vara efter Teg i sluttabellen. Serien innehåller tjugo omgångar, och det är de fyra främsta lagen som går till Allettan. Och för att ta en plats bland de fyra första i sluttabellen, så krävs nog dryga 30 poäng. Så det krävs nog en hel del av Tegslaget för att nå målet, bland de fyra främsta i sluttabellen.

Man har gjort tre mål på tre matcher, och det är inte lätt att ta en seger med ett snitt på ett mål per match. Målskyttet är ett problem, men det är även i boxplay och framför allt i powerplay, laget har grava problem. Laget har spelat dryga 33 minuter i powerplay, och man har producerat noll mål, och dessutom släppt in två mål i samma disciplin.  

Nu väntar starka Sundsvall på onsdag, som inte kommer att bli någon lätt uppgift, för formsvaga Teg just nu. Sundsvall har på de två matcher man spelat en 5-2 seger mot Kovland, och senast en 5-1 seger mot Vännäs. Sundsvall har på papperet seriens vassaste lag, och kommer säkerligen att vara i topp, om inte etta, när serien sammanfattas.

Den tunna backtruppen blev ännu tunnare efter söndagens match, när Johan Palm blev skadad. Han blir borta på obestämd tid. Sedan det är fortfarande skador på backarna Jesper Ericson, Victor Schill och Anton Jernberg. Även backen Adrian Larsson missar onsdags matchen. Däremot så får man tillbaka backen Oscar Molin till onsdagen match, efter utlåningen till Björklöven. Det kan även bli aktuellt med inlåning av en juniorback från Björklöven. 

Fortfarande får man klara sig utan centern Johan Grönberg, som missat några matcher. Han kommer dock att börja träna på is med laget i slutet av veckan. Vem som vaktar kassen avgörs matchdag.

Nyhetsarkiv