Inför Teg – Sollefteå

Teg tar emot nionde placerade Sollefteå HK på onsdag i T3 Center. Teg står fortfarande på noll poäng, och letar efter sina första poäng. Kommer poängen mot Sollefteå?

Gästande lag Sollefteå står på tre poäng, och det är hemmasegern mot Kiruna med 2-0 som gett dessa tre poängen. I senaste omgången så blev det en 2-3 förlust borta mot Vännäs HC. Sollefteå har ny tränare för denna säsong, när man anlitat Lars ”Bysse” Byström, som har 15 säsonger som spelare i MODO, där han bland annat kamperat ihop med Tegs nuvarande tränare Lars Molin på 80-talet. Så det blir en match-i-matchen mellan gamla Modoiter.

Det ville sig inte för Teg i söndagens match hemma mot Östersund, utan när slutsignalen ljudit, så var det åter en förlust för Umeå-laget, som nu har fem raka förluster i inledningen av Hockeyettan Norra. Och nu är laget sist i tabellen, sedan SK Lejon tog poäng hemma i senaste omgången.

Laget ha skjutit 128 skott på de inledande matcherna, och levererat sju mål. Detta ger en måleffektivitet på 5,47 %, och som placerar laget på en tionde plats bland de elva lagen. Effektiva Örnsköldsvik har siffrorna 15,33 % med 137 skott på mål. Sedan har man skrala 7,41 % i powerplay, och 77,78 % i boxplay. Inga siffror som sätter skräck i motståndarna precis.

Inledningarna av matcherna har inte varit optimala, när man endast tagit ledningen (Sundsvall) i en av de fem inledande matcherna. Och i tre av de fem matcherna, så har man släppt in mål tidigare än 1,14 minuter av period ett. Något för Teg att tänka på, att vara med i början av matchen.

Laget har just nu 11 poäng upp till en Allettan-plats, och allt är möjligt, men det kommer att kräva något extra för att laget ska hinna ikapp lagen ovanför strecket innan den sista matchen i serien den 10 december. Men det primära är just nu att få spelet att fungera, och att börja vinna matcher, som skapar harmoni.

Teg skadesituation är fortfarande ansträngd, men Anton Jernberg är tillbaka i laget i morgon! Målet vaktas i morgon av Daniel Wälitalo.

Varmt välkomna till T3 Center, nedsläpp kl 19:00!