Inför Tegs SK – Piteå

Tegs SK gästas på söndag av Piteå, som kommer från en 0-2 förlust hemma mot Sundsvall. Teg tog första segern hemma i onsdag mot Sollefteå med 5-1. Och som vanligt, så förväntas en jämn match, med oviss utgång.

Genom åren så har det för det mesta varit jämna och målsnåla tillställningar mellan Teg och Piteå. Piteå har startat serien bra, med fyra segrar och en förlust (0-2), som kom senast hemma mot Sundsvall. Teg fick sin första seger i onsdag, när man komfortabelt vann med 5-1, efter en klockren första period, som slutade 3-0. Det var tröjnummer med nummer sju som var de som grundlade segern, genom två mål av nummer 70 (Zebastian Possler), ett mål av nummer 17 (Johan Grönberg), och ett ytterligare mål av nummer 71 (Marcus Malmsten). Femte mål kom av tröjnummer 24 Fredrik Sandström.

Teg seger kom efter fem matchers förluster, och den var välkommen för laget, som fick en hel del att stämma denna match. Man gjorde två mål i powerplay, och man höll nollan i spelet fyra mot fem, men fick dock släppa in Sollefteås mål i spel tre mot fem.

Förväntade målskytten Zebastian Possler stod för två mål i matchen, och har nu 3+2 på de inledande sex matcherna. Laget fick göra fem mål, som kan vara hälsosamt för kommande matcher, nu när målskyttet lättat, efter en trög start av detsamma.

Piteå som de två senaste säsongerna tagit sig till kvalet till allsvenskan, har dock tappat en hel del tongivande spelare till denna säsong. Men man har inte legat på latsidan, utan man har plockat in en hel del bra och rutinerade spelare. Man har återfått backen Niklas Strandberg och man har plockat in tongivande spelare som Tomas Wallgren, Raymond Bamberg, Mattias Lindström och sist men inte minst backen Isak Ahrling som tillhörde Teg förra säsongen. Intressant återbesök för Isak!

Teg skadesituation på backsidan har lättat. I den senaste matchen så gjorde Anton Jernberg sin första seriematch för säsongen, och det kan mycket väl vara dags för spel för backen Oscar Molin på söndag.

Biljettinformation

Gratis inträde gäller för alla som tackar ja till vårt facebook-evenemang!

Studenter: Missa inte att ni kan köpa säsongskort för halva priset!

Mer biljettinformation

Aktuell Omgång:

2014-10-10 19:00 IF Sundsvall Hockey – Örnsköldsvik HF 2-1
2014-10-11 20:00 SK Lejon – Kiruna IF
2014-10-12 16:00 Kalix UHC – Vännäs HC

Nyhetsarkiv