Teg tog revansch på Vännäs

Teg tog hem det tajta och målsnåla derbyt mot Teg med 1-0!

Teg knäppte Vännäs på näsan i en match där de farliga målchanserna lyste med sin frånvaro, något även skottstatistiken tyder på. Nej, kamp, känslor och intensitet sammanfattar matchen på bästa sätt. Vi bjöds även på finlir mellan första och andra perioden då Tegs lovande pojkar -06 bjöd på show, samt en gedigen hejaklack som bidrog med sång och glatt humör!

Första perioden var Teg starkast till en början, men Vännäs jobbade sig tillbaka in i matchen och visade goda intentioner. Teg fick fyra försök i powerplay under perioden och Vännäs ett, men inget av de fem försöken resulterade i något mål och 0-0 stod sig intill andra perioden.

Andra perioden kunde Teg sätta ettan då Marcus Eklund spelar till Daniel Palmebjörk som bryter in på mål och skjuter ett skott som nämnde Eklund slår in returen på. Efter målet fortsatte Teg att trycka på, och Vännäs tvingas till en time-out halvvägs in i perioden. Time-outen bar frukt och Vännäs kunde trycka tillbaka Teg någorlunda. Inget mer mål och 1-0 var resultatet inför tredje perioden.

Utvisningar var melodin i den tredje och sista akten. Vännäs får ett försök i 5-mot-3 som Teg klarar av snyggt. Efter det ökar desperationen i Vännäs spel, och de började trappa upp deras fysiska spel, något som Teg svarade på med samma medel. Vännäs sökte en kvittering genom att plocka målvakten sista minuten, men till ingen nytta.

Bäst i Teg idag är jämnt skägg mellan målvakten Jimmy Lundberg som återigen håller nollan och tegsklacken som var en riktig stämningshöjare idag.

Teg vill passa på att tacka fansen och tillresta Vännäs-supportrar för en trevlig afton!

Målskyttar Teg: Marcus Eklund
Skottstatistik: 11-18