Straffvinst hemma mot Kovland

Teg kunde vinna mot Kovland till slut, men det satt långt inne. En sen kvittering följt av ett straffdrama där Teg var snäppet vassare var det som krävdes för att bärga segern.

En inte så välspelad match med en hel drös utvisningar som Teg till slut med lite möda kunde vinna.

Teg inleder perioden lite trevande och drar på sig en tidig utvisning. Utvisningen ”dödar” man snyggt, och man får med sig en utvisning i slutet av det, men som man inte kan göra något utav. Istället är det Kovland som gör första målet genom en fin prestation utav Rickard Sundlöv. 1-0 står sig resten av perioden.

Under andra periodens första halva drar Teg på sig tre utvisningar och deras boxplay-formationer sätts på prov, men Tegs boxplay var för dagen felfritt. Kort därefter får Teg spela i numerärt överläge, där de bl.a har ett skott i målramen. Teg får med sig en utvisning i sista sekunden av perioden, och fick alltså inleda tredje perioden med ett Powerplay.

Powerplayet resulterar tyvärr inte i något mål, men Teg skulle få chansen igen. Kovland drar på sig ett matchstraff och Teg får alltså ett fem minuter långt powerplay och utöver det drar Kovland på sig en till utvisning, och Teg får 2 minuter i 5-mot-3. Återigen en ramträff men tyvärr inget mål denna gång heller. Men, med sju minuter kvar av perioden lyckas kapten Jens Ledin styra in ett backskott från Björklöven-lånet Tommy Wargh och 1-1 var ett faktum. Zebastian Possler har även ett jätteläge att avgöra i slutminuten, men får tyvärr inte träff på den fladdrande pucken och vi gick mot övertid.

Tegs Zakarias Granlund drar på sig en utvisning i övertiden och Teg fick spela 2 minuter 3-mot-4. Bra målvaktsspel och ett fenomenalt boxplay-spel utav David Muzito-Bagenda som agerade extramålvakt och täckte flertalet skott. Bagenda som lirade matchen med heltäckande visir efter en klubba i munnen förra matchen.

Straffläggningen sattes en straff på sex försök, och det var Tegs Johan Grönberg som kunde avgöra med ett snabbt skott mellan benen på Kovlands för dagen grymma målvakt, Olle Alvebjörk.

Målskyttar Teg: Jens Ledin, Johan Grönberg
Skottstatistik: 41-18