Inför Teg – Sundsvall

Teg spelar sin tredje raka hemmamatch i T3 Center på onsdag, när laget får besök av serieledande Sundsvall.

Varmt välkomna till T3 Center. Nedsläpp 19:00!

Teg kommer till match på onsdag med två raka segrar i ryggen. Men det har varit två matcher med ytterst små marginaler, och framför allt lite mål i matcherna. Två mål från Tegs sida, under ordinarie tid, har gett fem poäng på dessa matcher. Defensiven har nära på varit hundraprocentig i dessa matcher, med bara ett insläppt mål på dessa två matcher. Däremot så har det varit trubbigt med avsluten, och trots massor av chanser, så har det bara blivit två mål under ordinarie speltid.

Onsdagens motståndare Sundsvall leder serien klart, och är i princip klar för Allettan, som följer på Allettan Norra. Man har i nuläget elva poäng ned till Östersund, som ligger på en femte plats, och har dessutom två matcher mindre spelade. Så visst kan Sundsvall redan nu inrikta sig på möten mot Huddinge och Visby i den Östra serien, som ser ut att ta två av dessa platser. Sundsvall har stärkt upp truppen denna säsong, och har klart siktet på att ta sig hela vägen upp till Hockeyallsvenskan. En lång och krokig väg är det att ta sig dit, men de har helt klart förutsättningar att gå hela vägen denna säsong.

I laget finns tre spelare som Teg måste se upp med. Det är Viktor Hertzberg med 14 poäng, som de två senaste säsongerna producerat massor med poäng. En annat är Västeråsprodukten Markus Kinisjärvi, som har allsvenska meriter med Västerås. Kinisjärvi har så här långt inkasserat 13 poäng. I den interna poängligan, så har den mest meriterade spelaren, med meriter från SHL med Skellefteå, Brynäs och Rögle och spel i Tre Kronor. Det är Njurunda sonen Mathias Månsson, som  återvänt till hemorten och spel med Sundsvall.

Klart är ju att Teg kommer att få  en tuff uppgift i mötet mot Sundsvall, som vann borta senast mot Vännäs med 4-1. Tegs defensiv, med målvakterna Jimmy Lundberg och Daniel Wälitalo, har fungerat bra de senaste matcherna. Det som klickat i de senaste två matcherna har varit målskyttet, där den normalt passningsskicklige spelaren Johan Grönberg leder den interna målligan med fem mål. Normalt så är det assisterna som är Grönbergs adelsmärke, men så här lång är det målskyttet som gör att han just nu är etta i den ligan. Grönberg kanske har varit den bäste forwarden i laget så här långt. 

I onsdagens match får Teg klara sig utan ett antal backar och några forwards. Det är skador och sjukdom som sätter stopp för spel.

Biljettinformation

Biljettinformation hittar du här!

Aktuell Omgång:

2014-11-08 16:00 Kiruna IF – Östersunds IK 3 – 5
2014-11-08 16:00 Kalix UHC – Sollefteå HK 9 – 3
2014-11-08 16:00 SK Lejon – Örnsköldsvik HF 1 – 2
2014-11-12 19:00 Tegs SK – IF Sundsvall Hockey
2014-11-28 19:00 Vännäs HC – Kovlands IshF

Nyhetsarkiv