Teg föll tungt mot Sundsvall

Teg föll med 4-0 hemma mot topptippade Sundsvall.

Storsatsande Sundsvall är inget ”dussingäng”, och det märktes ikväll. Teg gör inte en usel match, utan Sundsvall var helt enkelt bättre. Redan i matchens andra minut har Sundsvall en målsituation som domaren ”washar”, alltså dömer bort. Perioden fortsatte och lagen bytte chanser fram och tillbaka och det skulle ändå bli Sundsvall som prickade in ledningsmålet i powerplay genom tidigare VM-spelaren Mathias Månsson. Inget mer mål i första och 0-1 stod sig till andra perioden.

Andra perioden fortsatte Sundsvall att trycka, men Teg kan ändå stå upp på ett bra sätt och ändå avvärja de flesta Sundsvallsförsök. Tegs Emil Wrenman har ett skott i stolpen tidigt i perioden också. Sundsvall får en puck bakom Tegs Jimmy Lundberg som döms bort Men, precis som i första perioden, är det Sundsvall som gör mål i powerplay. Teg får ännu en utvisning emot sig i slutet av perioden, men det numerära underläget lyckas man döda.

Även i början av tredje får Sundsvall ett bortdömt mål. Domaren dömer först mål, men efter att han konfererat med sina linjemän dömer han bort det, med anledningen att en Sundsvallsspelare kör på Tegs målvakt. Istället för 0-3 alltså 0-2 och powerplay Teg. 40 sekunder in i powerplayer drar Sundsvall på sig ett lagstraff och Teg får ungefär en och en halv minut på sig i 5-mot-3, men Teg har stora problem att få hål på Sundsvalls målvakt Magnus Åkerlund. Istället, nästan direkt efter powerplayet, utökar Sundsvall till 0-3. Bara några minuter senare gör de även 0-4 och det stod sig resten utav matchen.

Skottstatistik: 18-39