Inför Sollefteå – Teg

För Tegs SK väntar på onsdag en ny bortamatch, när laget reser till Niphallen, för match mot Sollefteå HK.

I och med de två senaste förlusterna mot Sundsvall hemma och Östersund borta, så är nu definitivt chansen borta för Teg att nå Allettan. Allettan platserna står nu mellan Kalix, Östersund och Örnsköldsvik, om att bli bland de fyra främsta i serien. Jag ser Sundsvall och Piteå som mer eller mindre klara för spel i Allettan, där Sundsvall utan tvekan kommer att vara seriesegrare när serien är färdigspelad. För Teg gäller det nu placeringspoäng, eftersom allettan inte längre kan nås. Viktiga placeringspoäng står på spel för Teg mot Sollefteå!

 För Teg, som nu har 15 poäng att spela om, med de fem matcher som återstår av serien, gäller det att ta poäng för att få en så bra placering som möjligt. Hockeyettan Vår, som den numera kallas, startar redan den 27 december och som innehåller det lag som placeras utanför topp fyra. Lagen får placerings poäng, med noll poäng för lag sju, ett poäng för lag sex och två poäng för lag fem o.s.v. Teg ligger just nu på en fjärde plats i ”Vårtabell” och har möjlighet att klättra om laget på de fem kommande matcher tar hem segrar.

Tegs återstående matcher efter onsdagens omgång är, bortamatcher mot Piteå och Lejon, samt två matcher hemma i T3 Center mot Örnsköldsvik och Kalix i den sista omgången.

Så visst är det en viktig borta match för Teg, som hemma i T3 Center slog Sollefteå med klara 5-1. Men det är inga lätta matcher för Teg i Niphallen, som var ett ”spöke” för Umeå-laget genom åren. Förra säsongen blev det två förluster för Teg i Niphallen för de vinröda, så laget bör vara beredd på att Sollefteå kan bli en svår nöt att knäcka. Dessutom kommer Sollefteå från en seger i den senaste matchen hemma mot Vännäs med 4-2.

Teg har haft skadebekymmer på backsidan en längre tid, och läget är inte mycket bättre inför onsdagens match. Det är oklart om/vilka av backarna som kommer tillbaka till matchen mot Sollefteå. Däremot ser det bättre ut bland forwards, där tränare Molin kan mönstra fyra kedjor.  

Aktuell Omgång:

2014-11-16 16:00 Örnsköldsvik HF  –  Kiruna IF 5 – 2
2014-11-16 16:00 Kovlands IshF  –  SK Lejon 2 – 1
2014-11-16 16:00 IF Sundsvall Hockey  – Piteå HC 2 – 3
2014-11-16 16:00 Östersunds IK.  –  Vännäs HC    7 – 1
2014-11-19 19:00 Sollefteå HK  –  Tegs SK

Nyhetsarkiv