Teg rivstartade och vann i Sollefteå

Teg fick en smakstart borta mot Sollefteå, och hade 4-0 redan i mitten av den första perioden. Sedan slog man av på takten, men vann trots all med 6-4.

Teg kunde tämja Sollefteå spöket i onsdagens match, där det var den första perioden som la grunden till 6-4 segern. Laget hade verkligen “stigit av bussen” och var riktigt alerta i inledningsperioden. Marcus Eklund ordnade snabbt 1-0 i PP till Teg, som följdes upp av två snabba mål av Daniel Palmebjörk. Sedan var inte Andreas Jönsson så mycket sämre när han i mitten av perioden utökade till 4-0 på sitt gamla lag.

Mitten perioden var bara några minuter gammal, när Teg utökade igen, när för dagen back spelande Marcus Malmsten gjorde 5-0. Sedan blev det som det ofta blir, man tror att segern är i hamn, och man drar ned på det mesta i spelet. Det straffade sig, när Sollefteå innan pausvilan kunde reducera till 2-5, och ledningen var allt annat än klar.

Teg försökte att täta till spelet i den tredje perioden, men det var inte lätt att komma tillbaka till det spel man hade i inledningsperioden. Och Sollefteå såg sin chans, och kunde för tredje gången reducera till 3-5. Målet kom i mitten av perioden, och det var mycket tid kvar att göra ytterligare mål för Sollefteå. Man plocka ut målvakten tidigt (57,28) för att nå i fatt. Men Teg kunde genom Marcus Eklund sätta pucken i mål som betydde 6-3 till Tegs laget. Att sedan Sollefteå åter reducerade till 4-6, när knappa minuten återstod, ändrade inte på matchens utgång.

Teg gör en riktigt bra första period, men plumpen är att man släppte in Sollefteå i matchen, efter en klar 5-0 ledning. Det höll denna gång, och Teg tar tre mycket viktiga poäng, i jakten på placeringspoäng.

Noterbart var, att Emil Wrenman spelade i tröja nummer 1. Kanske första och sista gången för Wrenman, eller?

Målgörare Teg: Marcus Eklund 2, Daniel Palmebjörk 2, Andreas Jönsson, Marcus Malmsten

Sollefteå HK – Tegs SK 4 – 6 (0-4, 2-1, 2-1)

Period 1: 0-1 (06:04) Marcus Eklund (Jens Ledin, Emil Wrenman) powerplay (5-4), 0-2 (06:47) Daniel Palmebjörk (Marcus Eklund, Johan Grönberg), 0-3 (09:23) Daniel Palmebjörk (Anton Jernberg, Marcus Eklund), 0-4 (10:19) Andreas Jönsson (Daniel Spigerhäll, Kim Sehlstedt)
Skott: 10-13.

Period 2: 0-5 (07:22) Marcus Malmsten (Daniel Spigerhäll, Mathias Nilsson), 1-5 (08:05) Björn Zetterberg-Bengtsson (Andrew Peterson, Mikael Zetterberg-Bengtsson) powerplay (5-4), 2-5 (17:19) Sebastian Tjärnberg (Marcus Persson, Linus Ledin)
Skott: 13-15.

Period 3: 3-5 (09:26) Mikael Zetterberg-Bengtsson, 3-6 (18:55) Marcus Eklund (Mathias Nilsson, Anton Jernberg), 4-6 (19:03) Sebastian Öhman (Mikael Zetterberg-Bengtsson, Andrew Peterson)