Inför Piteå – Teg

Det blir tredje bortamatchen för Tegs SK på söndag, när laget ska ta sig an Piteå HC i LF Arena. En riktig svår uppgift för Umeå-laget, som möter Piteå med nio (!) raka vinster. Kan Teg bryta den sviten?

Foto: Johan Löf / AXELLÖF

Teg fick en drömstart senast borta mot Sollefteå, och hade en 4-0 ledning redan i mitten av den inledande perioden. Laget slog av på takten, men man kunde bärga tre poäng, som var viktiga för lagets jakt på poäng i tabellen. Två mål av Marcus Eklund och Daniel Palmebjörk i den senaste matchen. Eklund som haft måltorka i inledningen av serien, har nu gjort fem mål de senaste matcherna, och har hastigt och lustig hamnat på en andra plats i den interna poängligan, som fortfarande leds av Jens Ledin. Palmebjörk hade att mål på sitt konto innan Sollefteå matchen, och står nu på tre mål. Kan det lossna för den vanligtvis målfarlige Palmebjörk?

Att Teg kommer att ha en svår uppgift i LF Arena på söndag står utom all tvivel. Man möter Piteå i sin hemmaarena, där laget har hela nio (!!) raka segrar i ryggen. Laget har hittat formen, efter en mindre stark start av serien. Man har den senaste tiden förstärkt laget med två vassa spelare genom backen Anders Öhlund och forwarden Tim Öquist, dör den sistnämnde kommer från Allsvenska Asplöven. Två bra spelare på denna nivå. Noteras bör, at Piteås senaste förlust, kom i mötet mot Teg i T3 Center, där Teg vann med 4-1. Men kan Teg upprepa den bedriften, eller tar Piteå sin tionde raka seger på söndag?

Teg söker fortfarande ersättare för målvakten Daniel Wälitalo. Till söndagens match har man lånat in Jesper Gustavsson från Björklöven. Förkylning finns i truppen, och det är oklart om ett par spelare för söndagens match.

Victor Palmebjörk tog ett kort snack med Marcus Eklund inför matchen!

Aktuell Omgång:

2014-11-19 19:00 Kovlands IshF – Östersunds IK 1-3
2014-11-22 16:00 Kiruna IF – SK Lejon
2014-11-23 16:00 Piteå HC – Tegs SK 
2014-11-23 16:00 Vännäs HC – Kalix UHC
2014-11-23 16:00 Örnsköldsvik HF – IF Sundsvall Hockey

Nyhetsarkiv