Inför Teg – Örnsköldsvik

Efter tre raka bortamatcher för Tegs SK, så väntar nu match i T3 Center. Onsdagens gäster är Örnsköldsviks HF. Båda lagen kommer från en förlust, och bägge lagen vill omgående upp på segerspåret.

Teg kunde inte bryta Piteås nio långa segersvit i söndag i LF Arena. Det blev en tionde seger för Piteå, som verkligen är i ett stim just. Teg behöver inte skämmas över förlusten, och var dessutom det bättre laget i de två inledande perioderna. Men det var målskyttet som strulade för Tegs laget i de två första perioderna. Piteå var det bättre laget i period tre, och framför allt, gjorde de tre mål.

Nu väntar Ö-vik på onsdag, där båda lagen jagar poäng för en bra placering i tabellen. Teg vill komma så högt upp som möjligt i tabellen, för att få bonuspoäng med sig i den kommande serien. Allettan är som bekant inte aktuellt för Teg längre. Däremot så är den det för Örnsköldsvik, som fortfarande har chansen på topp fyra i tabellen som ger allettan plats. Just nu ligger laget på en femte plats. Med fem poäng efter Östersund, och en match mindre spelad.

Så onsdagens match har stor betydelse för båda lagen. Förra mötet i Skyttishallen gav en 6-3 seger för Teg, där Teg gjorde en riktigt bra match. Örnsköldsvik kommer från en knapp förlust mot seriesuveränen Sundsvall i söndags, där Sundsvall vann med 2-1.

Liksom i söndagens match så har man lånat in Jesper Gustavsson från Björklöven till matchen mot Örnsköldsvik. Förkylning finns i truppen, och det är oklart om ett par spelare för söndagens match.