Teg tämjde Lejonen och vann

Teg säkrade tredjeplatsen i den kommande serien efter jul, när laget bortavann mot SK Lejon med 6-3. Teg hade en tvåmålsskytt i Zebastian Possler.

Förra mötet mellan lagen slutade 0-0 efter tre perioder, och även 0-0 efter övertiden, men där Teg vann straffarna. Men denna match skulle det komma hela nio mål i matchen. Och det var Teg som rivstartade matchen, med 1-0 redan efter 23 sekunder. Målskytten var Kim Selstedt, som därigenom gör säsongens första mål. Snabb kvittering av Lejon, men repliken kom snabbt av Teg, där Possler stod för två snabba kassar, där Teg hade en 3-1 ledning med sig inför den andra perioden.

Andra perioden var inte långt gången, när Lejon åter reducerade, och denna gång till 2-3, och denna gång i PP. Men Teg svarade snabbt, med att utöka till 4-2 dryga minuten efter Lejons mål. Och detta genom Daniel Spigerhäll, som även han kom att göra sitt första mål för säsongen. Teg ägde matchen, och perioden, och kunde i slutet av perioden, öka sin ledning till 5-2, när Fredrik Sandström gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

Med en tremålsledning inför den tredje perioden, så hade Umeå-laget matchen nära på i hamn, och kunde öka på sin ledning till 6-2, när dryga fyra minuter återstod av den tredje perioden. Målskytt denna gång var Jimmy Andersson. Lejon kund snygga till siffrorna till 3-6, strax innan ”hesa Fredrik”.

Kort samtal med debut målskytten Kim Sehlstedt, som tycker att det var en stabil insats av laget, och där man aldrig var riktigt hotad under matchen. Kul att göra mål, och segern satt fint, som innebär att laget säkrat en tredje plats i Hockeyettan Norra Vår.

Att notera är att Possler gör 2+1 denna kväll, och är nu upp i sex gjorda mål. Malmsten stod för tre assist i matchen. Och trion Possler, Malmsten och Spigerhäll stod för åtta poäng i matchen. Spigerhäll och Sehlstedt gör säsongens första mål.

SK Lejon – Tegs SK 3 – 6 (1-3, 1-2, 1-1)