Inför Vännäs – Teg

Teg är redo för omstart, och går in i den nya Vårserien, när laget redan i seriestarten stöter på Vännäs HC i ett derby i Vännäs Ishall. I potten ligger två playoff-platser att strida om!

Julen har varit, och starten av Vårserien är här. Det är första gången den modellen körs i ettan. Vårserien innehåller sju lag, som ska tampas om de två första platserna i serien, som innebär playoff i slutet av februari. Lagen ska även spela för att undvika den sjunde platsen, som innebär kval mot lag från division två, för att hänga kvar i ettan säsongen 2015/2016.

Inledningsomgångens lag har i grundserien var sin seger. Hemma i andra omgången vann Vännäs hemma med 5-1, och i T3 Center vann Teg med 1-0 i en mål snål match. För Teg gäller det att vara beredd på lördag, för att få en bra start av serien. Teg har inte haft det alltför lätt i matcherna mot derby konkurrenten Vännäs, och lördagens omgång kommer inte att bli något undantag.

Teg genrepade hemma mot Björklöven (3-7) och gjorde en bra halva av matchen, trots att alla tre Tegs mål kom i den tredje perioden. Försvarsspelet så bra ut långa stunder, trots att laget saknade hela nio (!) spelare i den matchen.

Skadeläget har ljusnat något för Umeå-laget, och man räknar med att få tillbaka backe Oscar Molin, som missat en hel del matcher. Även målvakten Jimmy Lundberg finns tillgänglig för spel. Om han eller Emil Lindbom som vaktar kassen mot Vännäs återstår att se. Laget har haft förkylningar i laget en tid, och just nu har man även spelare på sjuklistan. Palmebjörk, som varit sjuk en längre tid tränar med laget, men spelar förmodligen inte på lördag. Pucken släpps klockan 16.00, och må bästa lag vinna!

Lagen har tagit med sig bonuspoäng från grundserien, som ser ut enligt nedan:

  1. Örnsköldsvik 6 poäng
  2. Kiruna 5 poäng
  3. Teg 4 poäng
  4. Vännäs 3 poäng
  5. Kovland 2 poäng
  6. Lejon 1 poäng
  7. Sollefteå 0 poäng

Aktuell Omgång

2014-12-27 15:00 Kovlands IshF – Örnsköldsvik HF
2014-12-27 16:00 Vännäs HC – Tegs SK
2015-02-01 16:00 Kiruna IF – Sollefteå HK

Nyhetsarkiv