Seger direkt i Vårserien för Teg

Teg hade inga större besvär att besegra Vännäs HC på bortais, när laget tog en stabil 4-1 seger. Fyra målskyttar i Teg, där laget gjorde en solid match.

Teg tar tre viktiga poäng borta mot Vännäs, som brukar vara en knepig motståndare för Tegs laget. Men inte denna afton, hade Teg några större besvär att ta en seger, och man gör det med 4-1.

Första perioden var en riktigt bra period av Tegs laget. Man snurrade friskt i Vännäs zon, och hann med att göra två mål genom Johan Grönberg, som i spel fyra mot fyra, satte pucken i nättaket bakom ”Ägget I Vännäs kassen. Tvåan kom av Zebastian Possler som från nära håll sprättade in pucken i nät. Teg vinner perioden med 2-0, som kunde varit betydlig mera mål från Tegslaget.

Den andra perioden skulle innehålla endast ett mål, som kom i slutet av densamma, när Marcus Malmsten frispelade Zakarias Granlund, som rafsade in trean för Teg. Mittenperioden var klart jämnare, där Vännäs provade med långa pass i mittzonen, för att få ett bra läge till målchans. Båda lagen hade några heta chanser till mål, men det stannade med Granlunds mål strax innan paus.

Teg kom in i den tredje perioden med en 3-0 ledning, som kan vara marig att leda med. Men det var ett klokt spelande Teg i den tredje perioden. Men trots detta så kom ett felpass i egen zon, som gav 1-3 för Vännäs, en bit in i perioden. Teg hade en hel del boxplay att städa bort i den tredje perioden, och man gjorde det med 100%. Vännäs tog timeout när tre minuter återstod av period tre, för att kunna reducera och även kvittera. Men det tog bara 20 sekunder för Teg, att släcka Vännäs chans, när Muzito-Bagenda blev fri, och satte 4-1 till Teg, som var ”rullgardin” för hemmalaget.

Teg vinner som sagt, med 4-1, och man gör det med en riktig bra laginsats, med tre femmor plus en extraspelare. Jimmy Lundberg var riktigt het i Tegs kassen och räddade 31 skot. Bland backarna var återkommande Oscar Molin stabil, liksom Johan Palm och Mattias Nilsson. Klart bästa forwardstrio var den med Johan Grönberg, Marcus Eklund och Emil Wrenamn. Trion var den som hotade större delen av matchen och hade en bra kemi. Även plus till Marcus Malmsten och Jens Ledin.

Teg står över kommande omgång den 29/12, och har kommande match den 4 januari, när Örnsköldsvik gästar T3 Center klockan 16.00.

Vännäs HC – Tegs SK 1 – 4 (0-2, 0-1, 1-1)