Förlust mot Kiruna

Tunga Kiruna kom på besök hit till Umeå och var tyvärr numret starkare idag och kunde vinna med 4-7.

Topptippade Kiruna stod på menyn för hemmalaget Teg ikväll och det slutade med att  Teg åkte på sin tredje raka förlust.

Det var dock Teg som började bäst och kunde via Christoffer Forssén sätta 1-0-pucken redan efter 43 spelade sekunder, men Kiruna svarade direkt och kunde kvittera bara minuten senare. Kiruna utökade även sin ledning till 1-2 varpå Marcus Malmsten sköt 2-2 direkt efter.

I andra perioden är det ännu ett tidigt ledningsmål, denna gång från Kiruna, 59 sekunder efter pucksläpp. Teg får två chanser i powerplay att kvittera men det är Kiruna som utökar till 2-4 i slutskedet av perioden.

Tredje börjar precis som andra perioden med ett tidigt mål av Kiruna, denna gång i spelform 5-mot-4. En stund efteråt tar Teg en time-out i hopp om att vända matchen, men det ger motsatt effekt. Kiruna utökar till 2-6 och det ser väldigt mörkt ut för Tegs del. Då kliver, som så många gånger förut, kapten Jens Ledin fram och visar vägen med ett 3-6-mål och direkt efter kan Kim Sehlstedt pilla in 4-6 och Teg hade kontakt igen. Teg jagar och plockar ut målvakten i slutet, men tyvärr kan Kiruna sätta matchens sista mål, 4-7, i tom kasse.

Slutresultat ; 4-7 (2-2, 0-2, 2-3)

Målskyttar Teg ; Christoffer Forssén, Marcus Malmsten, Jens Ledin, Kim Sehlstedt

Skottstatistik ; 23-31

Tegs nästa match är borta mot SK Lejon på torsdag 15/1.