Inför morgondagens bortamatch mot Lejon

Teg åker till Skellefteå på torsdag för match mot SK Lejon. Det skiljer två poäng mellan lagen, till Tegs fördel, och med en match mindre spelad för Umeå-laget. Kan Teg utöka detta avstånd till fem poäng på torsdag?

Teg trasslade till det så det förslår i den senaste matchen hemma mot Kiruna i T3 Center i söndags. Laget fick en drömöppning efter 43 sekunder när Christoffer Forssén dundrade in 1-0 för Teg. Sedan var det roliga slut för hemmalaget, som i princip slarvade bort chansen till poäng i matchen. Laget förlorade matchen, och har nu tre raka förluster i Hockeyettan Vår. Söndagens förlust, och tre raka förluster, gör nu att lagets chans att ta en playoff plats är rätt så långt borta. Det är trots allt 24 poäng att spela om för Teg, men då krävs nog något extra av laget om man ska lyckas knipa en av de två platserna i serien.

Första chansen till poäng kommer på torsdag, när lag i SKA, tar sig an SK Lejon. Lejon som åkte på en förlust senast borta mot Sollefteå med 2-5, tog dock en överraskande övertidsseger mot Örnsköldsvik dagen innan med 7-6. Lejon har lyft sig den senaste tiden, och blir nog ingen ”munsbit” för Tegs laget på torsdag. Teg måste nog höja sig ett par snäpp, för att åka hem till Umeå med tre poäng. Teg har två segrar mot Lejon i grundserien, där en seger kom på straffar i T3 Center.

Teg har gått på tre femmor den senaste tiden, och kommer som det ser ut just nu att få tillbaka några spelare som varit skadad eller sjuka till torsdagens match. Det har varit hårt slitage på vissa spelare, så återkomsten av spelare är välkommet för laget och tränare Lars Molin.

Man har trots detta är fortfarande några spelare på skadelistan till matchen mot Lejon. Men man kommer förmodligen till spel med sex backar och fyra kedjor på torsdag. Kassen kommer att vaktas av Jimmy Lundberg.

Matchen livesänds!

Missa inte SK Lejons live-sändning av matchen! Mer info här.

Aktuell Omgång

2015-01-14 19:00 Sollefteå HK – Örnsköldsvik HF
2015-01-15 19:00 SK Lejon – Tegs SK
2015-01-17 16:00 Vännäs HC – Kiruna IF

Nyhetsarkiv