Tung förlust hemma mot Vännäs

Ett mål i slutsekunderna fixade segern åt Vännäs och playoff-platsen för Teg är nu i praktiken onåbar.

Teg hade matchen i sin egna hand i två perioder och borde kunnat döda den i första två perioderna, men det var ett ineffektivt Teg på isen idag.

Teg sköljer över Vännäs i både första och andra perioden. Sett över båda perioderna får Vännäs iväg 8 skott på mål och då har de 3 försök i numerärt överläge också. Teg å andra sidan skjuter totalt 28 skott de första två perioderna varav ett från Peter Bjuhr som styrs in av Johan Grönberg, som resulterade i 1-0 för Teg.

Tredje perioden var fylld med känslor och det märktes direkt att det var en betydelsefull match för bägge lagen. Vännäs drar på sig en tidig utvisning i form av en vårdslös tackling på Muzito-Bagenda som blev liggandes, men lyckligtvis kunde spela vidare. Halvminuten efter det är det en avvaktande utvisning som skulle betyda 5-mot-3 för Teg, men i samma situation åker Marcus Eklund på ett matchstraff. Vännäs dödar sin utvisning och kan sedan göra mål när det blir deras tur att spela powerplay. Teg trycker på för att ta ledningen igen men det är Vännäs som kan ta ledning till 2-1 på ett straffslag med fyra minuter kvar av matchen. Oro sprider sig i Teg som ändå bestämt sig för att kvittera matchen och gör det också genom Daniel Spigerhäll med 3:25 kvar av matchen. Det såg ut att gå mot förlängning men så kom Vännäs upp i ett sista anfall och sätter dit pucken med ynka fyra sekunder kvar. Blytungt för Teg såklart efter att ha spelat ut Vännäs stora delar av matchen.

Tegs nästa match är borta mot Örnsköldsvik söndag 1/2.

Slutresultat ; 2-3 (0-0, 1-0, 1-3)

Skottstatistik ; 39-17