Inför Örnsköldsvik – Teg

Tegs SK åker till Skyttishallen på söndag, där laget tar sig an Örnsköldsviks HF. Laget tänker inte bara ”sitta och tugga tandskydd” på söndag, utan man går för seger, och man vill ha revansch för hemmaförlusten i T3 Center.

Teg kommer från en 2-3 förlust hemma mot Vännäs HC, där laget hade allt annat än flyt med avsluten. Laget var klart dominerande i de två första perioderna, och borde ha släkt matchen efter dessa perioder. Nu blev inte så, utan Vännäs tog alla tre poäng, när man avgjorde när endast fyra sekunder återstod av matchen.

I och med förlusten så har Teg förmodligen tappat chansen till spel i playoff. Men skam den som ger sig, när Teg har 10 poäng upp till playoff platsen, och en match mindre spelad än lagen i topp två. Det är 15 poäng att spela om för Teg, och det är väl ingen lätt match att komma ikapp dessa poäng, men så länge chansen finns så är det en chans.

Laget har åtta poäng ned till kval för att hålla sig kvar i hockeyettan, och det är ju en målsättning att spela för att slippa hamna i dessa trakter av tabellen. 

Örnsköldsvik har just nu en jättechans att nå playoff, där man just nu slåss med Kiruna och Kovland om de två playoff platserna. I deras senaste match borta mot Vännäs knep man två viktiga poäng, när man vann i ot.  

Joakim Törnqvist, som varit borta från spel sen i slutet av oktober på grund av skada, har tränat med laget i två veckor, och kommer att spela på söndag mot Örnsköldsvik. I övrigt så kommer man att åka med de flesta i truppen på söndag, och man gör det att ta tre poäng med sig hem till Umeå.

Aktuell Omgång:

2015-02-01 16:00 Vännäs HC – SK Lejon 
2015-02-01 16:00 Örnsköldsvik HF – Tegs SK 

Nyhetsarkiv