Skön straffvinst hemma mot Kovland

En välspelad och jämn match slutade i två poäng för Teg som kunde vinna efter straffar. Detta betyder att förlustsviten på två matcher nu är ett minne blott.

Det behövdes en straffläggning för att avgöra mötet hemma mot Kovland, en straffläggning där Teg drog det längre strået.

Men det var Kovland som började matchen bäst med ett mål i matchens tredje minut i spel 5-mot-4. Efter det är det chanser åt båda håll, med ett visst övertag från Tegs sida som får två försök i powerplay. Och pucken skulle in för Teg i första perioden efter mål av Jimmy Andersson, ett mål som betydde 1-1 och så slutade även första perioden.

Andra perioden fortsatte lagen byta chanser, men denna gång hade Kovland ett visst övertag i och med flertalet powerplay-försök. Teg dödar utvisningarna snyggt och belönas med ett mål i slutminuterna av perioden genom Marcus Eklund. 2-1 alltså efter andra perioden.

I tredje trycker Kovland på för att försöka kvittera, och halvvägs in i perioden så får de ett gyllene läge i spel 5-mot-3. Kovland gör inga misstag, utan sätter dit 2-2-pucken. Kort därefter får Kovland igen försöka i spel 5-mot-4, men kan inte konvertera och 2-2 står sig efter 3 perioder spelade.

Förlängningen blev mållös och det slutade i straffar där Teg lyckades knäppa Kovland på näsan efter mål av Joakim Törnqvist och Daniel Palmebjörk. Detta betyder två sköna poäng till Teg.

Slutresultat ; 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)