Inför Teg – Lejon

Torsdagsmatch för Tegs SK, och sista matchen hemma för säsongen, när länsrivalen SK Lejon kommer på besök i T3 Center.

 Teg kunde inte rubba hemmastarka Kiruna i den senaste matchen, utan man fick se sig besegrad med 2-6. Det var Kiruna som ville ha tre poäng i jakten på playoff, och det var Teg som fick en mardrömsstart, som man aldrig reste sig ifrån. Lite kurr i slutet av matchen, där det trots allt fanns med lite känslor i Tegs laget.

Nu väntar SK Lejon hemma i T3 center på torsdag, i en match som Teg verkligen vill vinna för att säkra den placering man just nu har i tabellen. Lejon är redan klara för negativt kval, och vill säkert ”snäppa upp” för kommande kval.

Den senaste matchen mellan lagen i T3 Center var en märklig tillställning, som slutade 0-0 efter tre perioder, och även 0-0 efter övertid. Teg vann dock straffarna, där Daniel Palmebjörk var segerskytt. I den senaste matchen borta, vann Teg komfortabelt med 8-3, efter en stark andra period.  

Teg har nu missat playoff och man har gjort detta på grund av att man tagit allt för få poäng av de lag som man förväntade skulle strida om playoff platserna. Poäng utdelningen mot Kiruna, Kovland och Örnsköldsvik har endast blivit två poäng av 18 möjliga.

Liknande manus var det i grundserien, där poängutdelningen mot förväntade kandidater till allettan (förutom Sundsvall, Piteå och Östersund) Kiruna, Kovland, Örnsköldsvik och Kalix blev endast fem poäng av 24 möjliga. Även den olyckliga starten med fem raka förluster, plus oturliga skador och sjukdomar under hela säsongen, har var en bidragande orsak till tabellplaceringarna för Teg. Nu återstår två matcher, och man tar med sig det som varit bra, och förbättrar det som varit mindre bra till kommande säsong.

Teg kommer förmodligen till spel med i stort sett samma lag som senast borta mot Kiruna. Tillskottet kan bli David Muzito-Baganda som missade Kiruna matchen på grund av skada. Däremot så får man klara sig utan målvakten Emil Lundberg, som har insjuknat. Teg lånar in målvakten Jesper Gustafsson från Björklöven till torsdagens kamp.

Aktuell Omgång

2015-02-11 19:00 Örnsköldsvik HF – Sollefteå HK  7-0
2015-02-12 19:00 Tegs SK – SK Lejon
2015-02-14 18:00 Kiruna IF – Vännäs HC 

Nyhetsarkiv