Seger i målrik match

Mathias Nilsson som fick sista ordet

Tegs SK tog sin andra seger för säsongen, där en säker ledning med 4-1 i början av den tredje perioden förvandlades till målkalas av SK Lejon i den tredje perioden. Men det blev Teg genom backen Mathias Nilsson som fick sista ordet, när han gjorde seger målet i fjärde perioden, som betydde en 6-5 seger för Tegs-laget.

Detta blev en match som skulle innehålla massor med utvisningar, och tre matchstraff. Och det var matchstraffen som blev Lejons chans att vända matchen, när Teg hade en trygg 4-1 ledning i början av den tredje perioden. Lejon gick från 1-4 till 5-4 på två minuter, när laget i powerplay i fem minuter, plus fem mot tre såg ut att gå mot en seger.

Men Teg kunde kvittera i slutminuten av den tredje perioden, och man kunde även skicka in seger målet i fjärde periodens första minut. Det var Mathias Nilsson som stod för sitt andra mål, när han gav segern till Teg till slut.

Sammanfattningsvis, en match där det mesta hände, och det var framförallt i den tredje perioden som det haglade mål och utvisningar för båda lagen.

Trots att Teg, nog skulle ha tagit en rätt så klar seger, vid ställningen 4-1, så var matchen nyttig för hemmalaget.

Vassa i hemmalaget denna kväll var Zebastian Possler tillsammans med tvåmålsskytten Mathias Nilsson. Även Marcus Eklund var vass med två mål. En som även kan plussas var Zakarias Granlund, som jobbade hårt i matchen.

Ny match väntar på söndag, när laget tar sig an Örnsköldsvik på bortais.