Femte matchen, och första förlusten

Berglin klart bäste spelare i Teg!

Det blev ingen femte raka seger för Tegs SK, när laget på bortais mötte Vännäs HC. Det blev en förlust med 3-6 för Teg, som saknade hela 11 spelare.

I en jämn match, där det var Teg som långa stunder höll i taktpinnen, men där det var svårt för gästerna att få utdelning. Hemmalaget hade däremot inte problem med att näta denna kväll, ute man gick till pausvila med en 2-0 ledning, där båda målen tillkom efter slarv av Teg.

Teg kom igen i mittenperioden som gav två snabba mål i inledningen av densamma, Två riktigt snygga mål av respektive Libelin Bäckströn och Fredrik Holmberg. Alla väntade på att Teg skulle ta ledingen, men det var Vännäs som vände på tillställning i PP, och gjorde 3-2 i mitten av perioden. Sedan kom två snabba mål av Vännäs, och dessa två var en frukt av slarv och en portion flyt för hemmalaget. 5-2 till hemmalaget inför den tredje perioden.

Teg hade klart grepp i inledningen, när åter ett slumpmål för hemmalaget gav 6-3 bara fem minuter i period tre. Teg dominerade i slutperioden, och kunde till slut refuserade genom Daniel Palmebjörk, som snyggt satte reduceringen till 3-6, som även blev slutresultatet.

Teg nådde inte ända fram i slutperioden, och gör trots att man saknade hela 11 spelare, en hyfsad insats denna förlustkväll. Laget hade fyra backar denna match, och alla fyra gjorde en finfin insats, med extra beröm till Gustav Jonsson och Adam Berglin. Berglin klart bäste spelare i Teg denna kväll. Även klart beröm till forwarden Fredrik Holmberg, som stod för ett mål, och ett bra jobb matchen igenom.

Matchresultat: 6-3 (2-0, 3-2, 1-1)

Målgörare Teg: Libelin Bäckström, Fredrik Holmberg, Daniel Palebjörk

Skott: 29-32 (10-11, 15-9, 4-12)