3-0 seger i genrepet

Teg gör sammanfattningsvis ingen toppmatch, men man vinner matchen!

Det blev en seger för Tegs SK i genrepet inför seriestarten på söndag hemma mot Kiruna IF. Siffrorna blev 3-0, där Markus Lindholm stod för tre poäng (1+2) i matchen.

Teg fick sin revansch för bortaförlusten borta mot Vännäs, när laget kunde vinna med 3-0, som är ett rättvist resultat utifrån matchbilden. Men det var Vännäs som var rappare den första minuterna av matchen, där Teg sedan tog över mer och mer under perioden. Men det blev en mållös period, där inte chanserna saknades för båda lagen.

Period två kom Teg att ta över matchen och hade bland annat två frilägen i början av perioden, men utan utdelning för Umeå-laget. Men målet skulle komma till slut, när Zakarias Granlund i PP rafsade in 1-0 till Teg. Nu var det en hel del Teg, och resten av perioden hade hemmalaget en hel del press på Vännäs, men dock utan utdelning, och perioden slutade med 1-0 för Teg.

Teg fortsatte att dominera i den tredje perioden, där Vännäs var allt mera pressad. Och utdelningen kom när Jens Ledin pricksköt 2-0 till Teg. Vännäs försökte, och tog även timeout för att kunna komma in i matchen. Men i slutet av matchen, när Vännäs plockat ut sin målvakt, kunde Markus Lindholm sätta 3-0, som blev slutresultatet.

Teg gör sammanfattningsvis ingen toppmatch, men man vinner med 3-0, och inget insläppt mål, där Emanuel Gabrielsson ser till att hålla tätt i 60 minuter.

Markus Lindholm gör tre poäng i matchen, och är som oftast på rätt plats. Tegs bästa kedja var för kvällen den med Jens Ledin, Zakarias Granlund och Markus Lindholm, som stod för alla målen. Bland backarna gör all fem en bra insats, tyvärr fick Anton Jernberg utgå på grund av skada. Nästa uppgift är söndagens seriepremiär hemma mot Kiruna klockan 16.00 i T3 Center.