Fjärde hemmaförlusten för Teg

Teg gör allt annat än en bra match denna afton

Teg får fortfarande vänta på sin första hemmaseger för säsongen. Det blev den fjärde förlusten i T3 Center, när man fick se sig besegrad av SK Lejon med 2-4. En av målskyttarna i Teg var Joakim Nilsson.

Det gick tidigt att se i inledningen av matchen, vilket lag som ville vinna denna match. Det var Lejon för hela slanten i inledningsperioden, som Lejon vann med bara 1-0. Det kunde ha varit betydligt fler mål för gästerna, om inte Tegs keepern Joakim Andersson varit på alerten.

Teg inledde förvissa bra i mittenperioden, och tryckte på rejält i Lejon zonen. Men det var allt annat än tort krut i avsluten från hemmalaget, och utdelningen uteblev. Tvärt i mot så var det Lejon, som mitt i Tegs pressen satte 2-0 i ett slump anfall. Perioden slutade mållös för Teg, och ett mål för Teg.

Teg skulle försöka att ta sig samman i slutperioden, men det var inte mycket som stämde för hemmalaget, som krånglade till det allt som oftast. Men ett powerplay i inledningen av perioden, gav en reducering till 1-2 genom Marcus Eklund. Många tänkte nog att nu var Teg på gång. Men det dröjde bara knappa minuten så utökade Lejon sin ledning till 3-1, efter ett tafatt försvarsspel av hemmalaget. Teg var åter på ruta ett, och allt tydde på att det skulle bli Tegs fjärde förlust på hemmais. Teg plockade ut målvakten i slutet av matchen, och som Lejon utnyttjade och satte 1-4 i tom kasse. Teg kunde förvisso åter reducera när Joakim Nilsson satte 2-4 21 sekund återstod av matchen.

Sammanfattningsvis, så vinner Lejon helt rättvist, där Teg gör allt annat än en bra match denna afton. Endast målvakten Joakim Andersson får godkänt, tillsammans med backen Mathias Nilsson. Tegs insats, får laget att tänka på en hel del, inför bortamatchen på onsdag mot Kalix.

Matchresultat: 2-4 (0-1, 0-1, 2-2)

Målgörare Teg: Marcus Eklund, Joakim Nilsson

Skott: 18-25 (6-12, 8-8, 4-5)

Domare: Jonas Tossman, Lycksele