Förlust i förlängning för Teg

Förlusten var sur, trots den poäng man fick

Teg hade en 3-0 ledning i mitten av matchen, som man tappade till 3-3, och matchen gick till overtime. Där kunde hemmalaget avgöra, när endast 44 sekunder återstod av overtime. Surt att tappa ledningen, men en poäng trots allt för Teg. Zebastian Possler stod för två av Tegs mål i matchen.

Teg fick en riktig smakstart av matchen, när laget hade en 3-0 ledning redan när dryga tre minuter hade gått av matchen. Possler var målskytt nummer ett, och Joakim Nilsson stod för det andra målet. Perioden slutade 2-0 till Teg, som var en bra utdelning för Teg.

I mittenperioden får Teg en ännu bättre start än i den första, när Possler åter nätar till 3-0 redan efter 22 sekunder. Allt väl just då för Tegs laget, som såg ut att kunna bärga alla tre poängen. Men i slutet av perioden, så kan Kalix reducera i PP, och får därigenom luft under vingarna. Perioden stanna med en 3-1 ledning för Umeå-laget.

Teg hade chansen att utöka sin ledning i början av den tredje perioden, när laget fick chansen i PP. Men det var i stället Kalix som kunde sätta 2-3 med en man mindre på isen. Ett riktigt surt mål i baken för Teg.

Man hade hipp som happ försatt sig en situation som var allt annat än spelplanen var uppsatt. Och det skulle komma mer mål i baken, när Kalix kunde kvittera till 3-3 i mitten av slutperioden. Plötsligt så var ledningen borta för Tegs laget. Det stannade med 3-3 till hesa Fredrik ljöd, och matchen till overtime.

Teg kunde inte stå emot i overtime, eller sätta ett avgörande mål utan det var Kalix som satte segermålet när endast 44 sekunder åretstod.

Tegs match var trots förlusten, ett stort framsteg jämfört med den senaste matchen hemma mot Lejon. Förlusten var sur, trots den poäng man fick med sig hem till Umeå.

Emanuel Gabrielsson gör en strong insats i kassen, och Jens Ledin hade mycket speltid, och gör en bra match. Plus även till Zebastian Possler, som gör sina första mål i serien. Även Zakarias Granlund gör en riktigt bra match i PART Arena.

Målgörare Teg: Zebastian Possler 2, Joakim Nilsson

Matchresultat: 4-3 (0-2, 1-1, 2-0, 1-0)

Skott: 52-22 (14-7, 20-7, 14-8, 4-0)

Domare: Mikael Hedberg, Skellefteå