Teg vinner åter på bortais

Fortfarande obesegrad på bortais under ordinarie speltid

Det verkar vara bortais som är Tegs melodi denna säsong. Teg vann borta mot Sollefteå med 3-2, där laget nog skulle vunnit med större siffror. Avgörande 3-1 målet stod Jens Ledin för.

Teg vinner åter en bortamatch, och man är fortfarande obesegrad på bortais under ordinarie speltid. Teg fick en drömstart i matchen, när Adrian Kastel-Dahl kunde trycka in 1-0 till Teg, efter en retur på Kim Sehlstedts skott. Och tvåan kom dryga två minuter senare, när Daniel Palmebjörk solo körde, och satte 2-0 i tom bur, efter att har grundlurat målvakten. Perioden slutade 2-0 till Teg, men det skulle med alla chanser för Teg ha varit minst två mål mera.

Mittenperioden skulle sluta mållös, där Teg gick ned sig något. Visst hade man framför allt i första halvan av perioden, en hel del vassa chanser som man missade. I slutet av perioden fick Sollefteå en hel del chanser när Teg drog på sig ett par utvisningar. Men det Emanuel Gabrielsson i Tegs kassen som såg till att Sollefteå inte fick utdelning.

Teg spelade på att inte bjuda på något i slutperioden, och man vaskade fram en hel del chanser, men det var blött krut i klubborna för Teg denna kväll. Man skulle få chansen att utöka ledningen i mitten av perioden, när Teg fick chansen i PPP. Men icke sa Nicke! Det upprepade sig det som hände i Kalix i den senaste matchen, när Sollefteå kunde reducera till 1-2 med en man kort. Lite darr blev det trots Tegs överlägsenhet. Teg fick åter chansen i PP i slutet av matchen, och då tog det bara 19 sekunder, så hade Jens Ledin nätat för viktiga 3-1. Målet såg ut att vara ”spiken i kistan” men Sollefteå ville annat, när man 2-3 när det återstod dryga minuten. Teg höll undan, och tog en viktig seger i Niphallen.

Sammanfattningsvis så gör Teg en bra första period, där man skulle ha ”släckt” matchen. Resterande två perioder inte riktigt godkänd. Plumpen var att släppa in ett mål i en man mera, och starkt att göra 3-1 i PP, strax därpå. Kim Sehlstedt gör en riktigt bra match tillsammans med målvakten Emanuel Gabrielsson.

Målgörare Teg: Daniel Palmebjörk, Adrian Kastel-Dahl, Jens Ledin

Matchresultat: 2-3 (0-2, 0-0, 2-1)

Skott: 27-44 (7-16, 10-9, 10-19)

Domare: Joakim Samuelsson, Östersund