22 ödesdigra sekunder, och förlust

Teg kunde inte behålla sin bortasvit

Teg kunde inte behålla sin bortasvit, när laget föll borta mot Örnsköldsvik med 1-4. 22 sekunder i mitten av matchen, var ödesdigra för Teg, när hemmalaget gjorde två må. Tegs ende målskytt var Zebastian Possler.

Teg fick inte den seger lager ville ha i Skytteshallen. Teg gör ingen toppenmatch, men har en hel oflyt i matchen, som resulterar i att man åkte hem till Umeå med noll poäng.

En jämn första period, där Ö-vik ta ledningen i mitten av perioden. Teg kunde mycket rättvist kvittera innan pausvila, när Zebastian Possler gör sitt tredje mål i serien. Skott jämna 10-11, och perioden jämn spelmässigt.

Mitten perioden och 22 sekunder, skulle bli Tegs ”Waterloo”, där hemmalaget gjorde två mål. Teg hade fått igång ett bra tryck mot Ö-viks kassen, och hastigt och mindre lustigt så kommer 1-2 i baken. Och inte nog med detta, så kommer 1-3 bara 22 sekunder efter Ö-viks ledningsmål. Ett mål som inte borde ha godkänt, efter en rätt så klar offside på en Ö-viksspelare. Dessa två mål var avgörande för matchen, som kom i ett läge där Teg var på ”G”.

Teg hade chansen att vända på steken i den tredje perioden, men det var inte Tegs kväll, där utdelningen uteblev, trots chanser. Teg åker på två utvisningar i mitten av perioden, och i den andra utvisningen, så kommer 4-1 till hemmalaget, och Teg var ett slaget lag. Målet kom när dryga tre minuter återstod av matchen, och Teg kunde inte repa mod och ändra på siffrorna.

Som helhet så gör inte Teg någon bra match, där det fattas det där lilla extra som krävs för att vinna matchen. Extra beröm idag till backen Libelin Bäckström och forwarden Zakarias Granlund.

Målgörare Teg: Zebastien Possler

Matchresultat: 4-1 (1-1, 2-0,1-0)

Skott: 27-35 (10-11, 11-14, 6-10)

Domare: Joakim Samuelsson, Östersund