Utvisningar fick Teg på fall

Tegs förutsättningar inför matchen kunde varit bättre

Teg kommer till spel med endast tre backar, och tre kedjor, när laget mötte SK Lejon i Skellefteå Kraft Arena. Det blev Lejons powerplay som avgjorde matchen, där Lejon stod för tre mål i den disciplinen. Tegs förste målskytt i matchen var Adrian Kastel-Dahl.

Tegs förutsättningar inför matchen kunde varit bättre. Man kommer till spel med bara tre backar, där resterande backar finns på skadelistan. Nåväl, det började bra för gästande Teg, som tog en tidig ledning genom Kastel-Dahl. Sedan var det trevliga slut i den första perioden. Lejon stod för tre mål i de tio sista minuterna i perioden, och Lejon kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning.

Teg kommer tillbaka rejält i mittenperioden där man bytte in Emanuel Gabrielsson i kassen, och vinner perioden med 1-0, med mål av Marcus Eklund. Men med den dominans Teg hade i andra perioden, skulle nog laget ha gjort betydligt ytterligare mål.

Teg startade tredje perioden med en 2-3 underläge, och hade chansen att gå ikapp och även vinna. Men det var detta med powerplay. Lejon gör två mål i PP i inledningen av perioden, och hastigt och mindre lustigt, så står det plötsligt 2-5 på tavlan. Teg fick allt annat än den start man ville ha i perioden, och när femman kom, var det riktigt uppförsbacke för Umeå-laget. Possler kunde visserligen reducera till 3-5, när sju minuter återstod av matchen, men Teg hade inte kraften att nå ifatt underläget. Stökigt i slutet av matchen med utvisningar för Teg, var sortin för Teg denna match.

Att Teg förlorar matchen, kanske inte är något att yvas om. Och att domslut kom emot laget i ett viktigt, gjorde inte saken bättre. Man kommer till spel med en allt för tunn trupp, och orken tryter när det även kommer utvisningar, som i mångt och mycket är frukten av trötthet. Södra länsdelens spelararsenal är just nu tunnare än någonsin. Ett problem i sig!

Vikarierande Jens Ledin och Adrian Kastel-Dahl på back position gjorde ett bra dagsverke, och förtjänar beröm.

Matchfakta: 5-3 (3-1, 0-1, 2-1)

Skott: 30-26 (10-8, 6-12, 14-6)

Målskyttar Teg: Adrian Kastel-Dahl, Marcus Eklund, Zebastian Possler

Domare: Jonas Tossman