Tegs usla första period gav förlust

Tegs fösta period, var allt annat än godkänt, där gästerna fick göra hela fem mål i inledningsperioden. Visst vann Teg den resterande tid av matchen med 4-2, som hjälpte föga i förlust matchen, där slutresultatet stannade vid 4-7.

Visst började Teg starkt i de inledande två minuterna, med ett par skarpa lägen. Men sen var det nattsvart för hemmalaget, som gjorde det mesta fel, och där Örnsköldsvik kunde göra fyra snabba mål. Plus ett i inledningen av perioden, som gav summan fem mål, och 5-0 efter den första perioden. Teg bytte målvakt efter 0-4, när Joakim Andersson bytte ut Emanuel Gabrielsson i kassen. Noterbart är att gästerna gör fem mål på tio skott i perioden!

Mitten perioden var det ett annat lag som klev ut på isen, där Teg nog hade tagit sig samman i omklädningsrummet. En rätt så jämn period, som slutade 0-0.

Tredje perioden skulle bli riktigt målrik, med hela sex mål. Teg fick en drömstart när man efter 20 sekunder reducerade till 1-5. Teg var riktigt på gång efter målet, men tyvärr så kom två raka utvisningar för Teg, där gästerna passade på att göra två mål. Plötsligt så stod det 1-7 i matchen, och det såg riktigt mörkt ut för Tegs laget. Men laget tog sig samman och var riktigt på gång, och dominerade friskt i gästernas zon. Och man fick utdelning på den press man hade. Tre mål kom rätt så snabbt, och plötsligt så stod det 4-7 i matchen. Teg försökte komma ikapp, med det stannade med 4-2 i perioden, och åter en hemmaförlust för Tegs laget.

Sammanfattningsvis så är det godkänt i en period, och riktigt bra i den tredje perioden. Men den första perioden var som sagt allt annat än godkänt. Insatsen var klart illa i den första perioden från Tegs sida. Få som stack i hemmalaget, men där det trots allt var Zebastian Possler som var ett lite glädjeämne i denna märkliga match. Matchens lirare pris till Possler, som innehöll startkablar, Kan behövas till kommande match borta mot Brunflo!

Målgörare Teg: Jens Ledin, Libelin Bäckström, Joakim Törnqvist, Zebastian Possler

Matchresultat: 4-7 (0-5, 0-0 4-2)

Skott: 30-27 (4-10, 10-8, 16-9)

Domare: Tomas Öberg, Domsjö