Teg bröt förlustsviten mot Brunflo

Men man vinner trots allt matchen

Teg kunde bryta sin förlusttrend, när laget bortavann mot Brunflo med 4-3 i övertidsperioden. Teg hade en 3-1 ledning i början av den tredje perioden, som man tappade till 3-3 innan periodens slut. Segerskytt för Teg var Joakim Nilsson.

Teg hade uppgiften att bryta sin förlusttrend på tre matcher, och man gjorde det med minsta möjlighet, när Joakim Nilsson satte segermålet 4-3 i övertidsperioden. Teg hade ett klart grepp om matchen långt in i kampen, men tappade den så synes klara 3-1 ledning.

Teg tar ledningen i andra perioden, efter en mållös första period. Målet kommer under en avvaktande utvisning för Brunflo, när Daniel Palmebjörk sprättar upp pucken i nättaket. Det blir periodens enda mål, och ledning för Teg inför tredje perioden.

Tredje perioden skulle bli en period med hela fem mål. Och det var hemmalaget som var först ut, med att kvittera i början av perioden. Teg replikerade per omgående, när man gjorde två mål på 23 sekunder när Adam Berglin gjorde 2-1 och Marcus Eklund satte 3-1. Teg fick utdelning på alla de chanser man haft under matchen, och plötsligt så såg det ljust ut för Teg. Men man tappade fokus under resten av perioden, som gjorde att Brunflo kunde både reducera och kvittera.

Lite sur för Teg, som hade matchen i en ask men kunde inte förvalta sin 3-1 ledning. Matchen till övertidsperiod, där Joakim Nilsson satte segermålet och blev segerskytt för Teg.

Teg spelar inte med ett självförtroende just nu, och man lider en hel del av den tunna trupp man haft sedan serien startat. Men man vinner trots allt matchen, och att det var på övertid gör mindre just nu.

Joakim Andersson gör en stabil insats i kassen, och lite extra betyg till segerskytten Joakim Nilsson denna segerafton. Ny match imorgon, när man gästar Östersund.

Matchresultat: 3-4 (0-0, 0-1, 3-2, 0-1)

Målgörare Teg: Daniel Palmebjörk, Adam Berglin, Marcus Eklund, Joakim Nilsson

Skott: 31-44 (11-16, 5-14, 15-12, 0-2)

Domare: Fredrik Fuhrberg, Sundsvall