Förlust med flaggan i topp

Men laget behöver inte skämmas för förlusten

Teg förlorar borta matchen mot Östersund med 2-5, men trots förlusten gör Teg en bra insats i en bra match. Teg var med i matchen siffermässigt ända in i slutet av matchen, men fick ”kröka rygg” i9 slutet av matchen med två mål i baken. Emanuel Gabrielsson gör en strong insats mellan stolparna.

Teg lämnar den första perioden med 0-2, trots en bra period av Teg. Man vinner skotten klart, men får inte utdelning på de chanser man har i perioden.

Tegs insats i den andra perioden, är liksom den första riktigt bra mot ett för dagen starkt Östersund. Men i PP för Östersund i slutet av perioden, så kommer olyckligtvis 0-3 för hemmalaget. Uppförsbacken blev ännu brantare för Umeå-laget efter målet. Men i en man mindre för Teg, strax innan pausvilan, så kunde Marcus Eklund ge nytt hopp för Teg, när han satte fina 1-3.

Tvåmåls underläge för Teg i den tredje akten, och laget var allt annat än ett slaget lag i detta läge. Och reduceringen kom i mitten av perioden, när Daniel Palmebjörk petade in 2-3. Teg fick vingar av målet, och var ytterst nära en kvittering. Men det var lagets ”korta bänk” som gav sig till känna, och Östersund kunde istället göra två snabba mål, som var för svårt för Teg att hämta igen, när det bara återstod tre minuter av matchen när 5-2 kom för hemmalaget.

Förlust även i det andra mötet mot Östersund för Teg denna säsong. Men laget behöver inte skämmas för förlusten, med tanke på de sportsliga förutsättningar laget hade inför helgens matcher.

Ingen sticker ut förutom målvakten Emanuel Gabrielsson denna afton, men det var laget som gjorde en bra insats i förlust matchen. Nu väntar tre hemmamatcher på raken för Teg, efter en hel del borta matcher för laget.

Matchresultat: 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)

Målgörare Teg: Marcus Eklund; Daniel Palmebjörk

Skott: 34-26(11-15, 14-6, 9-5)

Domare: Fredrik Fuhrberg, Sundsvall