Sjätte hemmaförlust för Teg

Nästa chans för Teg att bryta den tråkiga trenden kommer på lördag

Teg kunde inte bryta sin förlustsvit hemma, när laget mötte Kovland hemma i T3 Center. Det blev en bitter förlust med 3-4, och faktum är att laget åkt på hela sex raka förluster på hemmais. Premiär målskytt var Eddie Jinglöv.

Teg skulle vända den trista trenden på hemmais, när laget tog sig an Kovland. Och efter den rätt så jämna första perioden, där Teg var det något bättre laget, så stannade det med en mållös period.

Inom loppet av sex minuter i andra perioden, så kom fyra mål. Och det var gästerna som stod för tre av målen, och Teg för ett. Perioden var en riktig djupdykning av hemmalaget, som trots hela fyra frilägen efter två spelade perioder, inte kunde sätta ett enda ett av lägena. Perioden blev avgörande för matchen, och Kovland vann matchen på sin andra period.

Teg skulle försöka att jobba ikapp underläget, men inget tydde på att laget skulle lyckas med uppdraget. Och i mitten av perioden fick Teg chansen att komma närmare i PP. Men istället är det Kovland som sätter 1-4 efter ett distinkt skott. Uppförsbacken var riktigt brant för Teg efter målet, och det hjälpte inte att man reducerade två gånger i slutet av matchen genom Marcus Eklund och Marcus Lindholm. Teg kom inte närmare, och matchen slutade 4-3 till gästerna, som kan tyckas rättvis.

Summa summarum gör Teg allt annat än en bra insats och det var ingen i laget som kom upp någon högre klass denna förlust kväll. Nästa chans för Teg att bryta den tråkiga trenden kommer på lördag, när Sollefteå väntar i T3 Center klockan 16.00.

Matchresultat: 3-4 (0-0, 1-3, 2-1)

Målgörare Teg: Eddie Jinglöv, Marcus Eklund, Markus Lindholm

Skott: 28-25 (6-9, 11-8, 11-8)

Domare: Tomas Öberg, Domsjö