Överlägsen, men ändå förlust

Snopen förlust för laget

Teg kunde inte sätta de alla chanser man hade i matchen, och med hela 50 skott av Teg, så blev det en 3-6 förlust för Teg. Teg hade en tvåmålsskytt i Marcus Eklund.

Teg ägde två och en halv period av matchen, och hade rejält med chanser i matchen. Men det var allt för blött krut i Tegsspelarnas klubbor denna kväll. Teg fick finna sig i att efter den första perioden ligga under med 1-2 och det ville sig inte för laget i avslutningarna.

Och inte blev det bättre av att laget hamnade i 1-3 underläge redan i inledningen av den andra perioden. Och inte nog med detta, så kom 1-4 som ett brev på posten. Teg bytte målvakt efter målet, och in kom Emanuel Gabrielsson. Målvaktsbytet gav snabbt resultat, när dagens tvåmålsskytt Marcus Eklund reducerade till 2-4. Men lyckan blev kort, när Sollefteå satte 2-5 strax där på. Teg kunde trots allt åter reducera i powerplay genom Eddie Jinglöv som med ett direktskott satte 3-5 i slutet av mitten perioden.

Teg var riktigt på gång i den tredje perioden, efter att ha dominerat friskt i andra perioden. Man väntade bara att Teg skulle reducera och vända matchen i slutperioden. Men det var som förgjort för laget. Men hade även chansen när Adrian Kastel-Dahl missade en straff. Överläget i slutperioden man konstant, och det var bara nära hela tiden för laget, som nog borde, och fick chanser att vända matchen. Men typiskt för matchen, så är det Sollefteå som gör periodens enda mål, när knappa tre minuter återstod av matchen.

Teg kunde inte ta andra raka segern på hemmais, utan det blev en riktigt snopen förlust för laget.

Bäst i Teg i matchen var backarna Gustav Jonsson tillsammans med backpartnern Adam Berlin. Bland forwards så var det Eddie Jinglöv och tvåmålskytten Marcus Eklund som får extra beröm.

Ny match på torsdag, när Kalix väntar i T3 Center.

Matchresultat: 3-6 (1-2, 2-3, 0-1)

Målgörare Teg: Marcus Eklund 2, Eddie Jinglöv

Skott: 50-25 (15-11, 18-8, 17-6)

Domare: Mikael Hedberg, Skellefteå