Andersson höll nollan, när Teg föll

Men laget gav inte upp

Målvakten Joakim Andersson höll nollan i matchen, när Teg föll med 1-6 borta mot Piteå. Inbytte Andersson gick inte att överlista, när han kom in i slutet av den första perioden. Första perioden, och utvisningar för Teg, blev deras fall.

Teg kom till spel med 13 utespelare när laget mötte Piteå I LF Arena. Inte de optimala förutsättningar för laget, som dras med en massa skador. Och det var en riktigt dyster inledning för Umeå-laget som mycket snabbt hamnade i brygga, när man åkte på ett lagstraff för många spelare på isen. 0-1 i baken kom redan efter knappa fem minuter. Och det som hände därefter, var ”rena natta” för Tegs laget, Pang, pang så stod det 0-6 på anslagstavlan. Slaget och matchen var förlorad, och Teg bytte in målvakten Joakim Andersson efter denna kalldusch.

Perioden den första blev en allt för många utvisningar, och den andra skulle inte bli bättre. Man tappade Mathias Nilsson i mitten av perioden när han åkte på en tia, och hastigt och mindre lustigt var man nere på tre backar. Men laget stretade med vilja, trots att man spelade större delen av perioden i numerärt underläge. Teg klarade perioden med 0-0, och det var Andersson i kassen och vilja från spelarna som höll ned siffrorna.

Tyvärr så blev även den tredje perioden en hel del spel med mindre man på banan. Man stod emot, när Piteå försökte utöka ledningen. Teg kunde faktiskt vinna den tredje perioden, när Adrian Kastel-Dahl reducerade till 1-6 strax innan hesa Fredrik ljöd.

En stor förlust för laget, men trots allt så gav inte laget upp efter mardrömsstarten av matchen. Förutsättningarna är inte sportsligt jämförbara, där Teg match efter match ställer upp med ett lag, som är nära på ett halvt lag. Nya spelare måste in för att klara den fortsatta säsongen. Nästa match för Teg är på lördag i T3 Center när AIK från Härnösand gästar.

Matchresultat: 6-1 (6-0, 0-0, 0-1)

Målgörare Teg: Adrian Kastel-Dahl

Skott: 48-20 (21-6, 10-7, 17-7)

Domare: Mikael Hedberg, Skellefteå