Tennissiffror när Teg vann

Teg tog sin andra seger på hemmais

Teg tog en rätt så komfortabel seger hemma i T3 Center mot AIK Härnösand, där segern skrevs till 6-3. Teg hade en tvåmålsskytt i Adrian Kastel-Dahl.

Teg tog sin andra seger på hemmais, när laget vann rätt så lätt mot Härnösand. Teg hade en radda chanser med frilägen och chanser som borde ha gett ytterligare mål för hemmalaget. Och det var ett yrvaket Teg, som fick se på när gästerna tog en 1-0 ledning redan i början av matchen. Men Teg vaknade till efter målet, och kunde strax därpå kvittera genom Kastel-Dahl. Och av bara farten så kom ledningsmålet för Teg när Jinglöv på ett märkligt sätt kunde göra 2-1 till sitt Teg. Perioden slutade med en ettmålsledning för hemmalaget, som borde satt ett eller annat ytterligare mål i denna period.

Teg rivstartade i mittenperioden när Lindholm utökade till 3-1. Men Härnösand var inte nöjd med detta, utan kunde bara några minuter senare reducera till 2-3. Teg fick chansen i fem mot tre spel i mitten av perioden, och Joakim Nilsson kunde göra sitt femte mål för säsongen med ett 4-2 mål. Perioden avslutades med att Kastel-Dahl kunde göra sitt andra mål i matchen, när han vispade in 5-2 för Umeå-laget. Teg såg ut att gå till pausvila med en tremålsledning, men i de sista sekunderna kunde, lite väll lätt, Härnösand åter reducera, och denna gång till 3-5.

Tredje perioden blev en rätt så slätt tillställning, där båda lagen såg rätt så nöjda ut med resultatet. Ett mål skulle komma och det var Teg som stod för målet, när Marcus Eklund fastställde slutresultatet till 6-3, och detta var i spel fem mot fyra.

Teg gör väl ingen toppenmatch, men man gör det man behöver för att vinna matchen, och ett minus är väl att man borde satt sina chanser i matchen, som var rätt så chansrik för hemmalaget. Men ändå, godkänt för de flesta i laget, där lånen Joar Moilanen och Hampus Falk gör et gott dagsverk. Bäst i Teg var Eddie Jinglöv och Adrian Kastel-Dahl.

Matchresultat: 6-3 (2-1, 3-2, 1-0)

Målgörare Teg: Adrian Kastel-Dahl 2, Markus Lindholm, Marcus Eklund, Joakim Nilsson, Eddie Jinglöv

Skott: 52-19 (20-7, 17-9, 15-3)

Domare: Fredrik Fuhrberg,Sundsvall