Femetta av Teg i derbyt

Teg gör kanske sin bästa hemmamatch

Teg tog en säker och stabil seger i derbyt mot Vännäs i T3 Center. Siffrorna stannade med 5-1 för Teg, där Teg hade tvåmålsskyttar i Adam Berglin och Joakim Nilsson.

Teg vinner matchen med klara 5-1, och gör helt igenom en stabil insats i derbymatchen mot Vännäs. Daniel Palmebjörk angav tonen redan i sitt första byte med fysiskt spel. Det var startskottet för Tegs insats i matchen.

Laget dominerade kraftigt i den inledande perioden, som dock slutade med en 2-1 ledning för Teg. Och det var Teg som tog ledningen efter ett riktigt snyggt spel, och med ett superbt avslut av Adam Berglin. Och samma Berglin stod för 2-0, som var lika delikat som det första. Alla väntade på ett 3-0 mål av Teg, som verkligen ville vinna matchen. Men istället så kom Vännäs enda mål i matchen, i slutet av perioden.

Mellanperioden blev verkligen en mellanperiod, där det handlade en hel del om utvisningar. Teg kunde värja sig i spel tre mot fem i två minuter, och det var mycket av en avvaktande period av båda lagen. Men i slutet av perioden så kunde Teg utöka ledningen till 3-1, genom Eddie Jinglöv. En rätt så jämn period, som Teg vinner med ett mål.

Teg startade tredje perioden med en tvåmålsledning, och man kunde med ett klokt spel få Vännäs att bli uddlösa långa stunder av perioden. Och i mitten av perioden kunde Teg ”dra ned gardin” med att göra 4-1 efter skott av Joakim Nilsson, som slog in sin egen retur. Teg ägde matchen, och av bara farten så kunde samme Joakim Nilsson sätta 5-1 till Teg som blev slutresultatet.

Teg gör kanske sin bästa hemmamatch för säsongen och det var många i laget som kom upp i den klass man egentligen har. Stort spel av Emanuel Gabrielsson i kassen, och alla fyra backar, Anton Jernberg, Adam Berglin, Libelin Bäckström och Gustav Jonsson, gjorde en riktig bra match med slit matchen igenom och två pytts av Berglin. Bland forwards var det många som visa styrka, där Zakarias Granlund, Joakim Nilsson och Eddie Jinglöv var vassa denna segerkväll. Nu väntar sista omgången för lagen i serien, och Teg har Kiruna borta kommande onsdag.

Matchresultat: 5-1 (2-1, 1-0, 2-0)

Målgörare Teg: Adam Berglin 2, Joakim Nilsson 2, Eddie Jinglöv

Skott: 25-15 (8-5, 9-6, 8-4)

Domare: Tomas Öberg, Domsjö