Teg 29 sekunder från poäng

Teg tappar surt poäng i självaste slutsekunderna

Teg var ytterst nära att få med sig poäng i bortamötet mot Kiruna. Men i boxplay fick Teg se Kiruna göra 3-2 när endast 29 sekunder återstod av matchen. Bittert men sant för Teg, som hade målskyttar i Andreas Jönsson och Markus Lindholm.

Teg kom till spel med bara 13 utespelare (har blivit en vana nu) mot ett obesegrat Kiruna på hemmais. Och man bjuder ”upp till dans” i matchen, och gör en bra match utifrån de förutsättningar laget hade i kvällens sista match i grundserien.

Visst gör Kiruna mål nummer ett i matchen, som kom i slutet av den första perioden. Jämt i skotten och en bra första period av Teg, som brukar ha det knepigt i inledningsperioden.

Andra perioden började allt annat än bra för Umeå-laget, när Kiruna redan efter dryga fyra minuter utökade till 2-0. Uppförsbacke för Teg, som visade allt annat är uppgivenhet efter 2-0 underläget. Man jobbade vidare, och utdelningen på allt jobb laget lade ned, fick en utdelning, när ”combackande” Andreas Jönsson slog in en retur som gav luft under vingarna, och 1-2. Perioden stannade med 1-1 i perioden, och Teg var med i duellen.

Period tre skulle bli knepig för Teg, som drog på sig en massa utvisningar, som gav en hel del spel i boxplay. Men man klarade pärsen, och hade ett bra boxplay spel, som höll kassen fri. Nar man klarat alla utvisningar, som tärde en hel del på den tunna truppen, så kom kvittering för Teg, när Markus Lindholm kvitterade till 2-2. Tegs laget slet hårt för att få med sig minst en poäng i matchen, och man var nära att lyckas med uppgiften. En utvisning när knappa två minuter återstod av tredje perioden, blev ödesdigert för Teg, när Kiruna kunde göra 3-2 i powerplay, och som även blev segermålet för Kiruna.

Teg tappar surt poäng i självaste slutsekunderna, och får åka hem till Umeå de 60 milen i buss med noll poäng. Men trots förlusten gör Teg en bra match, och sätter press på Kiruna, som inte förlorat en match på hemmais.

Målvakten Christoffer Hällberg som lånats från Björklöven, gör en stark insats mellan stolparna, och ska vara riktigt nöjd med sin debut i Hockeyettan. Stort plus även till Markus Lindholm. Men till sist är det laget som gör en strong insats, som bådar gott för kommande serie som startar den 28/12. Bara hoppas att laget kan få tillbaka några spelare till kommande serie.

Matchresultat: 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Målgörare Teg: Andreas Jönsson, Markus Lindholm

Skott: 28-20 (10-10, 9-5, 9-5)

Domare: Michael Hägg, Kiruna