Tredje derbyt till Vännäs

Utvisningarna blev Tegs fall!

Det blev inte tredje raka segern i derbyt för Tegs SK mot Vännäs HC, Det var Vännäs tur att ta hem segern, och man gjorde det rättvist men 4-2. En av målskyttarna i Teg var Anton Jernberg.

Teg kom till match, för att ta sitt tredje derby seger mot Vännäs. Och man hade kommandot i matchen ända fram till i slutet av den andra perioden, när Vännäs i spel fem mot tre kunde kvittera till 2-2. Kvitteringen vände matchen till gästernas fördel, och innan matchen var slut så hade Vännäs gjort ytterligare två mål. 3-2 målet kom i slutet av matchen, och 4-2 kom i tom kasse, när endast 11 sekunder återstod av kampen.

Teg tog ledningen genom kanske Tegs bäste forwards för kvällen, Andreas Jönsson som satte ledningsmålet redan efter dryga fem minuter. Vännäs fick kvittera strax därpå, efter en hel del slarv av tegarna. Och Teg kunde även ta ledningen genom direktskott av Anton Jernberg i början av den andra perioden. Men det var slut på det roliga för Teg efter lednings målet, och det var Vännäs som kom att visa mer och mer vilja resterande tid av matchen.

Sammanfattningsvis så var det en rättvis seger till Vännäs, där Teg gav bort en hel del av matchen, och framförallt så var det utvisningarna som var Tegs öde denna derbykväll på årets nästsista dag.

Betyg till laget är inte lätt efter denna match, där Tegs laget som helhet inte gör någon bra match. Andreas Jönsson, Joakim Nilsson och Adrian Kastel-Dahl slet och försökte, men det var inget trevlig slut på detta hockey år för Tegs laget.

Matchresultat: 2-4 (1-1, 2-2, 0-2)

Målgörare Teg: Andreas Jönsson, Anton Jernberg

Skott: 28-26 (13-9, 11-10, 4-7)

Domare: Christian Hald, Sundsvall