Seger i Klanghallen

Teg tar sin första seger i Vårserien!

Det blev ingen klang och jubelföreställning för Teg i Klanghallen, men det blev till slut en seger för laget. Och segermålet kom i den fjärde perioden, när Markus Lindholm blev segerhjälte.

Teg tar sin första seger i Vårserien, och man gör det efter två bra perioder, plus övertidsperioden. Den första poängen är bärgad, och laget kan nu ta nya tag på onsdag hemma mot Sollefteå.

Matchens första mål kom när Teg hade chansen i PP, men det kom istället ett i backen och 1-0 till Brunflo i början av matchen. Men Tegs replik kom snabb, när Zakarias i samma PP kvitterade till 1-1. Teg var riktigt på gång, och det dröjde bara knappa sex minuter när Palmebjörk satte ledningsmålet till 2-1. Perioden till Teg, och en bra period av de röda.

Mittenperioden var allt annat än bra av Teg, där det inte ville stämma för laget, och inledningsperiodens spel var som bortblåst. Och det skulle ge resultat för hemmalaget, som kunde kvittera till 2-2 i mitten av perioden. Klart Brunflos period.

Teg hettade tillbaka till sitt spel i den tredje perioden, och var riktigt på gång, med massor med målchanser för gästerna. Men det skulle dröja ända in i mitten av perioden innan laget fick utdelning. Joakim Nilsson satte 3-2 till Teg, och Teg såg ut att få åka hem med tre poäng till Umeå. Men laget kunde inte bevaka sin ledning, utan när endast fem minuter så kom 3-3 för hemmalaget.

Matchen till förlängning, och en sådan skulle ge matchen och två poäng till Teg, när fyra minuter spelats av fjärde perioden, och segerskytten för kvällen blev Markus Lindholm, som gör sitt första mål i Vårserien.

Trots segern, så halkade laget ned på kvalplats, och viktiga matcher återstår av serien för Umeå-laget. Extra beröm idag till femman med backarna Alexander Sågström och för dagen back Jens Ledin bakom Zakarias Granlund, Marcus malmsten och Markus Lindholm. Noterbart är att Joakim Nilsson hade 1+2 i matchen.

Matchresultat: 3-4 (1-2, 1-0, 1-1, 0-1)

Målgörare Teg: Zakarias Granlund, Daniel Palmebjörk, Joakim Nilsson, Markus Lindholm

Skott: 54-35 (12-9, 11-10, 19-12, 3-4)

Domare: Joakim Samuelsson, Östersund