Tennissiffror när Teg vann

Sammantaget så gör laget en bra insats, kanske den bästa föer säsongen!

Det var ett ytterst taggat Teg, som tog emot Sollefteå i T3 Center. Innan den första perioden så stod det hela 5-1 till Teg, och grunden lades i denna period, och segern skrevs till 6-3. Sex olika målgörare, där Joakim Törnqvist stod för ett av målen.

Teg kom från en seger senast borta mot Brunflo, och segern tycks ha haft en god inverkan på laget. För Teg rivstartade den första perioden, trots att gästerna stod för 1-0 redan i inledningen av matchen. Men efter 0-1 målet så var det nära på spel mot ett mål, och Teg radade upp chanser och kunde gå ifrån till en 5-1 ledning innan perioden var över. Kanske den bästa perioden av Teg denna säsong. Laget hade en rejäl utdelning, med fem mål på 13 skott.

Men liksom i Klanghallen, så var det inte någon vidare insats av Teg i mitten perioden. Man hamnade i bekvämlighetszonen, och det var plötsligt Sollefteå som var laget som styrde och ställde. Och utdelningen kom, med två snabba mål inom loppet av knappa en minut. Och plötsligt så var det 5-3 på anslagstavlan. Och inte nog med två mål i baken för Teg, så åkte laget på en fyraminuters utvisning, strax efter de två snabba målen. Men Teg höll ut, och klarade pärsen, och efter spel med en man mindre, så var det åter Teg som hittade tillbaka till sitt spel från första perioden. Klart Sollefteås period, frånsett de fem sista minuterna av mittenperioden.

Teg kunde vrida tillbaka sitt spel i den tredje perioden, och var egentligen aldrig riktigt hotad i slutronden. Visst klev man inte fram i onödan, utan spelade på resultatet med smartness. Om inte matchen var avgjord, så kunde Andreas Jönsson på egen hand sätta spiken i kistan, när fyra minuter återstod av matchen. Ett riktigt klassmål av Jönsson!

Sammantaget så gör laget en bra insats, frånsett 15 minuter i mittenperioden. Många bidrog till segern, och sex olika målskyttar säger en hel del om insatsen. Ska någon höjas, där många gjorde en bra insats, så var det backarna Alexander Sågström tillsammans med för dagen back, Jens Ledin. Bland forward så var det Andreas Jönsson, Marcus Malmsten. Joakim Nilsson och Daniel Palmebjörk som stack ut.

Matchresultat: 6-3 (5-1, 0-2, 1-0)

Målgörare Teg: Marcus Eklund, Daniel Palmebjörk, Joakim Nilsson, Joakim Törnqvist,