”Palme” segerskytt när Teg vände

Tredje raka vinsten för Teg!

Teg hade massor med utvisningar i början av matchen, och det höll på att bli deras fall. Och med en 2-4 underläge inför den tredje perioden, tog Teg sig samman och vann matchen på straffar. Straffskytten och segerskytten Daniel Palmebjörk stod för sitt andra mål för kvällen när Teg vann med 5-4. Även Fredrik Holmberg var tvåmåls skytt i matchen.

Teg tog visserligen ledningen i mitten av den första perioden, när Fredrik Holmberg gör sitt första mål i vårserien. Men sedan var det jobbigt för Umeå-laget, som hade en radda utvisningar, som innebar att Kovland kunde gå till pausvila med en 2-1 ledning.

Och inledningen av mittenperioden skulle ha samma tema för Teg, när Jönsson åkte på matchstraff, och Teg hamnade i fyra mot fem i fem minuter. Och Kovland utnyttjade tillfället, och kunde gå ifrån till en 3-1 ledning. Men Teg kunde klara sig med ett mål i baken under femminuters utvisningen, och kunde snabbt replikera, när Palmebjörk reducerade till 2-3 minuten efter Kovlands mål. Men lyckan blev kort för Teg, när Kovland satte tunga 4-2 innan pausvilan.

Teg gick in i den tredje perioden med ett tvåmåls underläge, och var villiga att vända på matchen, eller ta poäng. Och när Gustav Jonsson reducerade till 3-4, fick laget en rejäl putt framåt. Och kvitteringsmålet skulle komma, när Fredrik Holmberg gör sitt andra mål för kvällen. Matchen slutade 4-4 efter tre perioder, och matchen till övertids period. Teg hade en hel del chanser att avgöra i slutperioden, men perioden slutade 0-0, och matchen till straffar.

Och det blev Teg som drog det längsta strået i straffavgörandet, när Daniel Palmebjörk blev den enda som nätade i straffavgörandet. Seger för Teg, och tredje raka vinsten för Umeå-laget, som endast kom till start med tre backar. En stark insats, med mycket vilja från Tegslaget, som nu verkar hittat receptet, trots den rumphuggna truppen i kvällens match.

Matchresultat: 4 – 5 (2-1, 2-1, 0-2, 0-0, 0-1)

Målgörare Teg: Daniel Palmebjörk 2, Fredrik Holmberg 2, Gustav Jonsson

Skott: 37-32 (11-9, 10-9, 13-6, 3-7, 0-1)

Domare: Christoffer Holm