Segersviten bruten

Teg kommer inte upp i sin normala standard !

Tegs fem långa segersvit, bröts i söndagens hemmamatch mot Örnsköldsvik, när förlusten skrevs till 3-8. Bäste Tegare för dagen var Marcus Eklund.

Tegs fem raka vinster, blev inte en sjätte, när laget förlorade med klara 3-8. En rättvis seger för Örnsköldsvik, där siffrorna dock blev lite allt för stora. Men det var Ö-viks effektivitet som var avgörande i matchen, där Teg hade allt för många missade målchanser.

Första perioden hade ett mål, och det var bortalaget som stod för målet. Ett resultat som Tegs ska vara glad över, där gästerna var allt rappare och vann de flesta tekningarna.

Men mitten perioden blev en allt annat än vad Teg hade tänkt sig. Teg öppnade perioden bra, och var plötsligt det alertare laget. Och man fick lön för mödan, när Joakim Nilsson kvitterade i spel fem mot fyra. Men efter Tegs mål så kom det som mer eller mindre avgjorde matchen, när Ö-viks laget allt för lätt gick ifrån till 4-1, innan perioden var slut. En skrynklig period för Tegs laget.

Och det kunde inte börjat sämre för Teg i den tredje perioden, när Ö-vik fick utöka till 5-1 efter en förlorad tekning i egen zon av Teg. Uppförsbacken blev gigantisk för hemmalaget, som dock bakslaget kunde reducera till 2-5, efter en straff som Daniel Palmebjörk, satte mellan målvaktens benskydd. Teg vädrade morgonluft efter målet, och hade nått på gång. Men bara två minuter efter målet, så åker Teg på ett fem minuters matchstraff, och där grusades Tegs chanser totalt. I stället så kunde Ö-vik utöka till 2-6. Match var till enda chans mässigt, och det ändrades inte när Ö-vik gjorde ytterligare två mål innan slutsignalen. Teg han även med ännu ett mål, i spel fem mot tre, när Jönsson fastställde slutresultatet till 3-8.

En märklig match, med en hel del märkliga situationer. Ö-vik vinner rättvist, och Teg kommer inte upp i sin normala standard denna kväll. Beröm till Marcus Eklund, Marcus Malmsten, Joakim Nilsson och backen Kim Sehlstedt. Kommande uppgift för Teg, är derbyt borta på onsdag, där Vännäs väntar.

Matchresultat: 3 – 8 (0-1, 1-3, 2-4)

Målgörare Teg: Joakim Nilsson, Daniel Palmebjörk (straff), Andreas Jönsson

Skott: 18-35 (5-13, 8-9, 5-13)

Domare: Jonas Tossman, Lycksele