Storseger med fem mål i PP

Teg tog en säker och stabil 9-2 seger!

Teg tog en storseger hemma i T3 Center mot Brunflo, där siffrorna skrevs till 9-2 för Umeå-laget. Och Tegs powerplay är inte att leka med nu, och i denna match kom fem av målen i powerplay. Matchens lirare Andreas Jönsson stod för två av målen i segermatchen.

Teg startade matchen bra, och kunde ta ledningen redan efter ett par minuter av Jönsson. Men sedan blev det lite hack i spelet för Teg. Brunflo kunde snabbt kvittera strax därpå, och Teg var inte i fas med sitt spel efter ledningsmålet. Men man tog sig samman och kunde åter ta ledningen, när Palmebjörk satte 2-1. Men det kom åter en snabb replik ab Brunflo som åter kunde kvittera.

Kvittering målet blev en väckarklocka för Teg, som resterande del av perioden, dominerade riktigt friskt. Och man kunde göra både 3-2 (Kastel-Dahl) och 4-2 (Malmsten) innan perioden var över.

Mittenperioden var inte gammal, när Teg utökade till 5-2 efter bara minuten, när Lindholm blev målgörare. Teg ägde mitten perioden, och var hela tiden framme med en målchanser utan utdelning. Men man hann med ännu ett mål innan perioden var slut, när Jonsson satte 6-2 dryga minuten kvar av perioden.

Matchen var i princip över när den tredje perioden startade, och Teg hade en fyra måls ledning. Och första tio minuterna var riktigt avvaktande från båda lagen, där det var utvisningarna som stod i centrum. Med efter de inledande halvan av perioden, så kom tre mål för Teg, där Andersson, Lindholm och Jönsson målade för hemmalaget.

Teg tog en säker och stabil 9-2 seger, och har nu skapat chansen att vara med om platsen till play off. Bra i denna match, var en hel del Tegs spelare. Främst i beröm kön var Andreas Jönsson, Jens Ledin, Adam Berglin, Daniel Palmebjörk och Ägget i kassen. Ny match väntar på onsdag, när laget åker till Niphallen och match mot Sollefteå.

Matchresultat: 9 – 2 (4-2, 2-0, 3-0)

Målgörare Teg: Andreas Jönsson 2, Markus Lindholm 2, Daniel Palmebjörk, Adrian Kastel-Dahl, Marcus Malmsten., Dennis Andersson, Gustav Jonsson

Skott: 32-33 (14-8, 8-10, 10-13)

Domare: Michael Hägg, Kiruna