Sollefteå kontrade sönder Teg

Teg gick i fällan!

Tegs mardrömsöppning av matchen, när Sollefteå snabbt kunde ta en 2-0 ledning, var något Teg aldrig hämtade sig ifrån. Det blev en svidande förlust för Umeå-laget med hela 3-7, i den viktiga matchen om en play off plats. Teg gick i fällan för Sollefteås kontrings spel. En av målskyttarna var Gustav Jonsson, som målade i Tegs powerplay.

Teg var verkligen ”kvar i bussen” i inledningen av matchen, där Sollefteå tog en snabb ledning i matchen. Och inte blev det bättre när Teg ”bjöd” på mål nummer två, i sitt eget powerplay. Och hastigt och mindre lustigt så hade Teg 0-2 i baken. Något som Teg aldrig riktigt hämtade sig ifrån. Visst kom 1-2 till Teg i powerplay av Gustav Jonsson, som gav hopp för gästande Teg. Men det var ett kort hopp för Tegs laget, när Sollefteå strax därpå kunde göra 3-1. Matchen till paus med en tvåmålsledning för hemmalaget, och där skoten var jämna.

Tegs startade period två med en tvåmåls underläge, som även i den andra perioden skulle ge ett snabbt mål för hemmalaget, och tungt för Teg när 4-1 kom, och inte den start man önskat sig. Teg jobbade på för att komma in i matchen, och det blev riktig tvärstopp i mitten av perioden, när Sollefteå utökade sin ledning till 5-1. Tungt, tungt för Teg, som verkligen jobbade för att komma närmare siffermässigt. Inte nog med detta, som kom ”rullgardin” i slutet av perioden, när Sollefteå gick loss med ett 6-1 mål. Föga hjälpte att Teg snabbt replikerade med att göra 2-6 genom Joakim Nilsson strax innan pausvila. Teg vinner skotten klart i mittenperioden, men man förlorar perioden åter med 1-3. Noterbart är att Teg bytte målvakt i mitten av perioden, när Joakim Andersson kom in mellan stolparna.

Den avslutande perioden, blev mer eller mindre en transportsträcka till slutsignalen. Sollefteå kunde utöka sitt siffermässiga överläge till 7-2 i andra halvan av perioden, och Zakarias Granlund kunde fastställa slutresultatet till 3-7 för Teg, innan hesa Fredrik ljöd.

En riktigt trist historia denna match för Tegs laget, som nu har en gigantisk uppförsbacke att nå en andra plats i serien. Visst vinner man skotten, men man förlorar matchen klart, och en riktigt sur förlust för Teg var det.

Positivt var trots allt att juniorerna Christian Raiting och Isak Nilsson gjorde bra ifrån sig i matchen. Raiting så pass bra, att han kommer att spela resterande matcher med Tegs A-lag.

Vännäs vann sin match mot Lejon, och har nu fem poäng tillgodo på Teg. Tre matcher återstår, och det är 15 poäng att spela om. Vem tror att Teg ska ta igen detta underläge?

Matchresultat: 7 – 3 (3-1, 3-1, 1-1)

Målgörare Teg: Gustav Jonsson, Joakim Nilsson, Zakarias Granlund.

Skott: 31-38 (11-9, 11-19, 9-10)

Domare: Tomas Öberg, Domsjö