Poäng för Teg mot Lejon

Strong insats av laget!

Teg kunde knipa en poäng borta mot Lejon, trots att det var en hel del utvisningsminuter för Umeå-laget. Och det var två utvisningar i overtime för Teg, som gav segern till Skellefteå-laget. Tegs junioren Victor Sundström, stod för ett av Tegs mål, i 2-3 förlusten.

Teg kom till spel med endast elva ordinarie spelare, där skador och sjukdomar tvingade Teg att plocka in fem juniorer från Tegs J18. Matchen var jämn i de tre perioderna, och Teg fick jobba riktigt hårt, där domare Boman var vass i blåsande mot Teg som hade hela 24 minuter i skamvrån, och där fyra minuter i overtime perioden. Och det var i slutet av densamma som Lejon fick göra sitt seger mål till 3-2 i spel fyra mot tre.

Det var lejon som tog ledningen i matchen i slutet av period ett, som var en jämn tillställning. Andra perioden var likaså en jämbördig period, där det var en hel del boxplay för gästande Teg. Men trots spel i boxplay i perioden, så kunde Teg kvittera, när Victor Sundström utnyttjade ett friläges chans, och kallt sprätta upp pucken i nät. En riktigt bra debut av Sundström. Och strax därpå, så jobbade sig Marcus Malmsten in framför kassen, och fälldes. Straff till Teg, som sattes av Daniel Palmebjörk. Och liksom oftast, så hittade han det femte hålet, och raskt var det ledning för Teg i matchen och 1-2. Teg vinner perioden, trots utvisningar man åker på.

Ett måls ledning för Teg när tredje perioden startar. Och temat var givet, där det var en hel del utvisningar för Teg även i den tredje perioden. Teg jobbade hårt och klarade utvisningarna. Men i mitten av perioden kom kvitteringen för hemmalaget. Efter målet var det en hel ställningskrig, och det hettade även till i slutet av perioden med utvisningar för båda lagen. Matchen till overtime, som började allt annat än bra för Teg, som åter igen åkte på en utvisning. Som man klarade, men följande utvisning, gick det inte att hålla stången för Teg, som fick se Lejon ta extra poängen och matchen till 3-2 till hemmalaget.

Strong insats trots att det inte blev en tre poängs seger för Teg, som kom till spel med fem Tegs J18 spelare, som gjorde en riktigt bra insats i matchen, och kryddad med mål av Sundström. Joakim Andersson stabil i kassen, och i övrigt gör all en gedigen insats. Ny match väntar på onsdag, när Kovland gästar T3 Center.

Matchresultat: 3 – 2 (1-0, 0-2, 1-0, 1-0)

Målgörare Teg: Victor Sundström, Daniel Palmebjörk (straff)

Skott: 40-27 (9-8, 10-11, 17-6, 4-2)

Domare: Sebastian Boman