Palmebjörk räddade ”Emmas” sista hemmamatch

Gabrielsson var nöjd i kassen!

Målvakten Emanuel ”Emma2 Gabrielsson, gjorde sin sista match hemma i T3 center, nät Teg vann mot Kovland med 3-2. Och det var Daniel Palmebjörk, som räddade kvällen för Gabrielsson, med två mål, och avgörande målet i overtime.

Det blev trots allt en seger i den avslutande hemmamatchen för Emanuel Gabrielsson, men det satt långt inne. Räddaren blev formstarka Daniel Palmebjörk, som satte segermålet 3,11 in i den fjärde perioden, när Teg spelade fyra mot tre.

Teg fick en riktigt bra start av matchen, när Arvidsjaur-sonen Zakarias Granlund satte 1-0 redan i den femte minuten. Nu fick visserligen Kovland kvittera i slutet av perioden, som var en jämn tillställning, utan att något av lagen imponerade.

Även den andra perioden startade gott för hemmalaget Teg när måltjuven Daniel Palmebjörk åter gav ledningen till Teg med 2-1. Ett resultat som stod sig perioden slut. Åter en jämn kamp i denna period.

Teg hade endast ett mål att gå på i starten av den tredje perioden. Och man kunde inte producera något mål i denna period. Utan det var Kovland som i mitten av perioden kvitterade till 2-2. Teg hade verkligen chansen i slutet av perioden när man hade spel fem mot tre en bra stund. Men det blev ingen utdelning för laget, som fick se matchen gå till overtime. Kovland var riktig alert i den tredje perioden, men Gabrielsson var på bettet och spikade igen.

Och väl där, så kunde man i spel fyra mot tre äntligen få utdelning i powerplay, när Daniel Palmebjörk satte segermålet till 3-2, och Gabrielsson var nöjd i kassen.

En sista match återstår av serien och säsongen för Teg, när laget på söndag åker till Härnösand för match.

Matchresultat: 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0)

Målgörare Teg: Daniel Palmebjörk 2, Zakarias Granlund

Skott: 36-27 (7-9, 14-8, 10-10, 5-0)

Domare: Mikael Hedberg, Skellefteå