Straff förlust i sista matchen

Även tränare Steinholtz sista match!

Det blev en förlust i den sista matchen för Teg, när laget drabbade samman mot Härnösand i söndagens match. Siffrorna slutade med 3-2 vinst för hemmalaget, som var vassare i straffläggningen. Domarens pipa var även den vass denna kväll, där det delades ut hela 119 utvisningsminuter. 78 minuter för Härnösand och 41 för Teg.

Sista matchen för säsongen, var en match som skulle präglas av utvisningar, Inte många minuter det var spel fem mot fem i matchen. Och alla fyra målen under ordinarie tid kom i powerplay. Och det var hemmalaget som var först ut mad att ta ledningen i PP, när dryga sex minuter gått av matchen. Och Teg kunde kvittera i PP, när Daniel Palmebjörk gör sitt tolvte mål i serien, och 1-1 i matchen. En rätt så sömnig period, där Teg nog var det vassaste laget.

Mitten perioden blev mållös, men inte utan utvisningar. Det var två matchstraff, ett för vardera lagen, i mittenperioden, som var en aning het i slutet av perioden. Båda lagen hade chansen att näta i PP, men ingen av lagen lyckades.

Även den tredje perioden var rik på utvisningar, och Teg kunde i början av densamma ta ledningen med 2-1 genom Joakim Nilsson som i PP nätade för Umeå-laget. Men när hemmalaget i mitten av slutperioden, fick en bland många chanser, i PP fick chansen till kvittering, så kom 2-2 i matchen. Perioden stannade med 2-2, trots att det var en hel del Teg i matchen, som nog borde punkterat match under ordinarie speltid. Matchen till förlängning, som slutade 0-0.

Väl framme till straffläggningen var det Härnösand som var det vassaste laget för kvällen. Libelin Bäckström och Daniel Palmebjörk missade de två första straffarna för Teg, och hemmalaget satte de två första, som gav dem straff segern, som kan var till nytta i det kommande kvalspelet. För Teg är säsongen till allo, och nu väntar några dagars ”träning” och sedan vänta sommarträning.

Sammanfattningsvis, gör inte någon bra match, och det var klart att motivatioen inte var den bästa i Tegs laget denna sista match för säsongen. Enda positiva var att laget klev en placering i tabellen, som nu inte har någon betydelse.

Matchen var även den sista för tränare Peter Steinholtz, som inte kommer att träna laget kommande säsong.

Matchresultat: 3 – 2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Målgörare Teg:Daniel Palmebjörk, Joakim Nilsson

Skott: 28-48 (10-13, 7-15, 8-20, 1-0)

Domare: Christoffer Holm, Sundsvall