Krönika: Tack för denna säsong!

Då var säsongen som egentligen aldrig fick börja på riktigt äntligen slut. Mycket har hänt under denna så märkliga säsong. A-laget spelade som vanligt, dock utan publik. Våra juniorer fick spela och träna in en bit på hösten. Tack och lov fick våra barn och ungdomar träna och umgås så gott som hela vintern.

Det är väl tyvärr ofta så att man saknar kossan först när båset är tomt, och det är nu i tider av pandemier som vi verkligen ser hur viktigt gemenskap är för vårt välmående. Vi ser nu hur isolering och frånvaro av gemensamma aktiviteter slår hårt mot mångas hälsa, oavsett man har drabbats av viruset eller ej. När en förening som vår växer och får många medlemmar, så får föreningen del i många familjers berättelser och i dessa tider är många av dem sorgliga. Vi har under året sett unga medlemmar konfronteras med händelser som ingen kan göra något åt. Jag talar om föräldrar som insjuknar svåra sjukdomar och hur detta påverkar barnen, alltså våra medlemmars, liv. Jag talar också om hur vissa av våra unga medlemmar i frånvaro av meningsfulla aktiviteter dragits in i drogmissbruk och misslyckande i skolan.

Den pågående pandemin påminner oss om hur viktigt föreningslivet är för oss i Umeå och i Sverige. Tyvärr har vi, som  en av Norrlands största ungdomsförening inom ishockey, har fått väldigt lite gehör för våra satsningar för att alla, oavsett ekonomisk status, ska få en möjlighet att spela hockey. Vi vet så väl att under dessa tider så behövs vår verksamhet, då särskilt av de som inte kan prioritera idrottsaktiviteter. Tack och lov har vi så många som gillar vad vi gör, så att vi inte måste stå med mössan i hand och försvara vårt beslut att de som inte har råd inte heller måste betala de räkningar som kommer från oss. Tack ni alla, ingen nämnd ingen glömd, som har bidragit med resurser som vi behöver för vår att verksamhet ska finnas till för alla.  I dessa svåra tider så har vi verkligen fått känna att det finns mycket kärlek utanför våra ishallar och kansli. Vi rider på den kärleksvågen in i nästa säsong och sammanfattar lite kort vad vi åstadkommit.

Tegs SK =Talangfabriken

Två spelare från vårt A-lag, Elias Edström och Sebastian Manberg, har presterat så väl att de båda fått spela i Björklöven, och där också levererat. Manberg är kvar under det spännande kvalet till SHL och har verkligen förtjänat sin plats.

A-lagen nådde sedan längre upp i kvalspel mot Allsvenskan än föreningen åstadkommit sedan 2005. Grattis till hela laget!

Vår juniorverksamhet har tyvärr legat på is (SIC!) hela säsongen, men vi ser fram emot nästa säsong där vi kommer att ha två J18-lag och ett verklig slagkraftigt J20-lag.

Sedan har vi nu sju spelare som tar steget upp i hockeygymnasiets underbara värld. Vi gratulerar särskilt Sveriges bästa damhockeystad, Luleå, som få välkomna Tegsprodukten Sigrid Sundin in i sin verksamhet. Vi önskar sedan följande grabbar lycka till; Rasmus Ekström, Theo Hammarstedt, Jakob Sprung, Axel Sjöström och Joakim Johansson samt Oscar Lundberg.

Vi tror på att Teg med sin fantastiska ungdomsverksamhet kommer att bidra med otroliga upplevelser för våra ungdomar. Kanske blir en del fullskaleproffs, men alla ska minnas tiden i Teg som den bästa av den bästa.

Säkert är att vi snart ser många småtegare spela i vårt A-lag.

Väl mött nästa säsong!

Fritz Sprung,
Ordförande

Nyhetsarkiv