Till minne av Magnus Forsgren

En fura har fallit i skogen. Vi har nåtts av det outhärdligt sorgliga budskapet att Magnus är död. I detta har vi inte bara förlorat en före detta hockeyspelare och ledare i ungdomsverksamheten. Vi har också för en stund förlorat fotfästet när vi nu står inför en helt ny och brutal verklighet.

Magnus och Tegs SK hade en lång gemensam historia. Kanske började den långt innan pappa Sten tog ansvaret som ordförande i föreningen. I vilket fall gick Magnus den långa vägen från knattehockeyn till vårt A-lag.  Efter avslutat egen karriär var Magnus en engagerad ledare för våra barn födda år 2010. Hela Magnus person utstrålade trygghet och glädje och han var på alla sätt en mycket god förebild för oss ledare och framför allt alla barn som såg honom som den stöttepelare han alltid var.

Vi förlorade Magnus mitt i ett liv som vi i omgivningen antog var fyllt av glada skratt från och förväntansfulla barn på väg ut på isen. Vi som förening har ju uppdraget att sprida glädje och bidra till lycka bland de barn som deltar i vår verksamhet. Du, Magnus, var en person som på alla sätt bidrog i detta så viktiga uppdrag. Till vår stora sorg och som ett bevis på vår förenings gigantiska misslyckande så tvingas vi inse att vi i dig såg en lyckospridare som vi också tog för given. Vi såg tyvärr inte det som måste ha tyngt dig så svårt.

Ett en fura har fallit i skogen. Kvar finns en gigantisk tomhet. Kanske kan den tomheten en dag bli till en glänta i skogen som fylls av glada minnen men också där nya växter får liv och skjuter i höjden.

Förlåt oss, Magnus, för att vi inte såg det mörker som till slut slukade dig. Vi skall hedra ditt minne genom att på allvar försöka hitta vägar för att se vara varandra i tider av sorg och glädje och då också skapa ett klimat där vi vågar prata med varandra om svårigheter.

Tack för det du gav oss i föreningen, barn som vuxna. Tack för allt.

Vila i frid.

För Tegs SK Hockey och Tegs SK Hockey Ungdom, särskilt lagen med barn födda -08 och-10

Senaste nyheterna

Nyhetsarkiv