Nummer 13 i taket

I fredags var det dags. Nummer 13 skulle hissas upp i taket som Tegs SK:s första tröja. Förberedelserna hade pågått i veckor och fredagen var inget undantag. Det sista på hälsningsvideon skulle klippas till och testas på jumbotronen, vepan skulle provhissas en gång till och middagen skulle lagas.  
Vid 16:00 var det dags för det legendariska 67-laget att ses för första gången på länge. Det var glada miner och mycket minnen som lyftes upp. Som det när bussen på väg från Kiruna i minus 25 grader råkade glömma en av grabbarna utanför Skellefteå. (Han fick tydligen lifta och hann i kapp bussen efter några mil).

Publiken började rulla in redan vid 18:00 och alla kepsar som hade tagits fram sålde snabbt slut och färgade läktaren mer röd än på länge. Hälsningar på jumbotronen, ett överlämnade av nummer 13 till Kjell-Rune från Oscar Frestadius (som blev den sista spelare att spela i det numret i Teg) och till sist så åkte nummer 13 upp i taket. 

Även vår lagkapten Kim Sehlstedt blev firad med blommor på isen då han nu har passerat över 300 matcher i den vinröda tröjan. Stort grattis!

Matchen blev en lång match av det mer spännande laget. Matchen spelades i närmare 6 perioder, 113 minuter (!) vilket är den sjunde längsta matchen i Sverige. Tyvärr blev det förlust både på fredagen och lördagen vilket betyder att A-lagets säsong nu är över. 

Vi vill tacka all publik, alla sponsorer, båda lagen och Kjell-Rune Milton med familj som gjorde detta till en kväll att minnas. 

 

Nyhetsarkiv